Izvještaji
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ex Cops je startao kao sobni projekt Briana Hardinga bivšeg Himnsa i Amelie Bruun, bivše članice grupe Minks uz pomoć Brianovog cimera Dana Sapiroa koji je taman diplomirao na Berklee College of Music. Prije dvije godine su u svojoj režiji objavili lo-fi, dream-pop EP White Women čime su privukli pažnju prodavaonice ploča Other Music koja je taman bila u osnivanju svog labela u suradnji s Fat Possum. U vrlo kratkom vremenu Ex Cops su postali pravi bend, kojem se pridružio Kai Kennedy na gitari, Leif Young Huckman na bassu i Sam Bair na bubnjevima. Uskoro su Ex Cops svirali na live gigovima te su postali prvi puleni Other Musica, koji je objavio njihov sedam inčni singl kao uvod u njihov debi album True Hallucinators.

Producirane od strane Johna Siketa, producenta grupe Sonic Youth, većina stvari s White Women pomno su prerađene na True Hallucinators, šireći svoju zvučnu paletu, no čuvajući pritom svoj homemade zvuk. Zanimljivo je da je S&HSXX prometnut u prvu stvar na albumu. Bio je to hrabar, ali vrlo mudar izbor. Iako su mi pojedini frendovi, koji su poslušali album, sugerirali da je, doduše brilijantni, The Millionare najzrelija stvar na albumu i da joj ništa drugo na albumu nije ni do koljena. Sporogoruća je to balada bujne atmosfere sintisajzera i gitara, lagano ponavljajućeg ritma bubnjeva. Meni je ipak S&HSXX na prvom mjestu i to ne samo pozicijom na albumu. Taj, skoro pa instrumental idealno podcrtava tminu u stihovima o zlouporabi droge na James i anti ljubavnoj You Are a Lion and I Am a Lamb kojoj Bruun šapuće No, you’ve got no future/ I can’t pretend.

Na albumu se dosta osjeća utjecaj bendova poput Pains of Being Pure at Hart, kasnih Girlsa, pa čak i Velvet Underground, ali radije ne bih o tome, ipak im je to prvi album i takve stvari su sasvim normalne. Vama ostavljam da procijenite na kojim se to stvarima takav utjecaj provlači. Ex Cops su upravo stvorili album koji želimo čuti.

Često je da glazbenici usmjeravaju svoj rad u određenom smjeru, pomalo, sputavajući svoju inovativnost. S druge strane oni malo više ambiciozni stalno jure i igraju igru pokušaja i pogrešaka koju je lakše poštovati nego uživati u njoj. Obje strane novčića mogu biti beskrajno frustrirajuće. No možemo odahnuti jer su Bruun i Harding uzeli samo najbolje od cijelog novčića.

Na kraju, s obzirom da je dream-pop zaista postao dosadnjikav u zadnje vrijeme True Hallucinators je došao kao pravo osvježenje.

Osobna karta albuma

 
Izvođač Ex Cops
Naziv albuma True Hallucinators
Izdavač Other Music / Fat Possum
Produkcija Johna Siketa
Datum objave 22. 1. 2013
Snimano 2012.
Posebna napomena Standardno izdanje s jednim diskom

Popis pjesama

1. S&HSXX (Intro)
2. Ken
3. James
4. You Are A Lion, I Am A Lamb
5. Separator
6. Spring Break (Birthday Song)
7. Jazz & Information
8. The Millionaire
9. Billy Pressly
10. Nico Beast
11. Broken Chinese Chairz
Linkovi

Separator - Spot



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici