Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

JSBX  1U sparnom prostoru Močvare, publika se disciplinirano poslagala poput sardina u konzervi, jer je u točno 22:00 sata započeo koncert koji uistinu nije za svakoga. Ukupnih sat vremena Jon, Russell i Judah s pozornice su zagrijavali pregrijanu ljetnu Močvaru gotovo neprekidnom, nevjerojatnom energijom.

Zbog toliko utrošene energije nema potrebe gunđati što je bendu trebalo malo duže da se vrati na još jedan poslusatni bis. Da se koncert održavao u Jedinstvu, koje je veće i zahvalnije za brojniju publiku, svima bi bilo lakše. Ovako je koncert od sat i pol ukupno došao do svog maksimuma, iznad kojeg bi išta više bilo prenaporno izdržati.

Koncert je bio žestoka promocija zadnjeg albuma, "Freedom Tower No Wave Dance Party 2015", uz Spencerovo izvikivanje "ladies and gentelmen" te "Blues Explosion" sedamstočetrdeset i dva puta, da publika slučajno ne zaboravi tko ju zabavlja. JSBX  2A publika koja sluša Jona Spencera, to ne može. Ovaj koncert nije bio za svakoga, iako su sastojci te začinjene juhe više nego primamljivi. Dakle, u istom loncu punk, funk, rock and roll, hip-hop i rockabilly, posluženo začinjeno, ljuto i vruće, ali samo za prave glazboljubce i glazboljubice. Doista, takav koncert treba izdržati. Naravno da je vrućina uzela svoj danak, ali tročlani combo nije imao milosti prema nama. Jednostavno nas je neprestano zasipao, stvar po stvar, spomenuvši i New York nekoliko puta, te silinom zbog koje ti je bilo neugodno otići na šank, a kamoli van udahnuti zraka.

JSBX  3Uz sve to, kad stvarno pomisliš – e, gotovo je, stariji su oni, rockaju, ali su stariji i idu spavati – ne! Ponovno začuješ "Ladies and gentelmen…… BLUES EXPLOSION" i pohrliš se baciti pred američku zastavu koja dominira stageom, na trenutak u potpunosti zaboravljajući da je to američka zastava, te pustiš čeljust da ti padne od čuđenja od kud tim ''starijima'' snage za bis. I to pravi pravcati bis, u trajanju od jedne trećine ukupnog koncerta, a ne bis od dvije stvari koje "moraju odsvirati".

Držimo fige da idući put budu u adekvatnijem prostoru. Oni to zaslužuju. A i njihova publika.