Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 5235-2TBF, jedni od najboljih na ovim prostorima, u utorak navečer su s main stagea postavljenog na plato Tuškanac strasno zagrlili Zagreb. Splićani su za pred oko dvije tisuće fanova, koliko ih je posjetilo njihov koncert šestoga dana Gričevanja, izveli pjesme s friško objavljenog albuma "Danas sutra" kao i masu hitova koji već godinama izazivaju trnce uzduž i poprijeko cijelog tijela; "Grad spava", "Uvik kontra", "HEROYIX", "Alles Gut", "Veseljko", "Genije", "Đita", "Mater" i "Smak svita"...

Prije njihovog nastupa, kišu su otjerali i publiku dobro zagrijali – Kozmodrum - relativno nov' član domaće glazbene sceni iza čijeg okupljanja stoji Janko Novoselić, bubnjar kojeg se mnogi sjećaju i kao člana TBF-a u vrijeme "Pistaccio Metallica" i snimanja live albuma. Na koncertima Kozmodruma publika pleše na ono što bend voli nazvati organic dance music; njihova glazba je zen, a oni su fenomenalni muzičari u sastavu, Ivan Kapec, Elvis Penava, Goran Delač, Hrvoje Galler i ranije spomenuti Novoselić.

IMG 5404-2Gričevanje do finalnog koncerta broji još četiri dana. Večeras će se main stage zatresti pod vibracijama Cojonesa i Gatuza. U petak 2.10. zajedno pod kupolom Them Moose Rush i electro rock dvojac Plastic Knives. U subotu 3.10. nakon cjelodnevnog Bazaara na kojem ćete na platou Tuškanac za sebe moći pronaći lijepe stvari, svira Miki Solus. Također, u subotu 3.10. u Klovićevim dvorima održat će se DJ program ‘phillitchevanje’. Posljednjeg dana, u nedjelju 4.10., na scenu stupaju Kandžija i Gole žene te tuzlanska MC zvijezda Sassja. Nakon njihovih koncerata, 5. Gričevanje u dobro sjećanje, poslat će ‘Šlagerstep’ – večer šlager hitova.

Gričevanje je Zagrepčanima podarilo jedanaest dana kvalitetnih koncerata, i što je najbolje – sve je besplatno, samo treba malo volje.

Ove godine, od 24. rujna do 4. listopada, prvi će puta istovremeno i zajedničkim snagama Galerija Klovićevi dvori, Device_Art, Gričevanje i Space festival oživjeti zagrebački Gornji grad kao dio novog projekta Na Gornjem gradu kojeg u partnerstvu provode Galerija Klovićevi dvori, tvrtka Kupole – bolje od šatora i udruge Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse i Gričevanje.

Informacije o Gričevanju, pratite na Facebook stranici Gričevanje na Gričevanje Twitteru i na Gričevanje Instagramu (@Gricevanje #vjesticarenje #Gricevanje2015 #NGG #11dana).


GRIČEVANJE LINE-UP:
1.10. COJONES & GATUZO, main stage na na platou Tuškanac + after party: 'RIČEVANJE' RADIO STUDENT PARTY with DJ FILIP RIDŽIČKI
2.10. THEM MOOSE RUSH + PLASTIC KNIVES, kupola na na platou Tuškanac
3.10. Bazaar na Tuškancu, naš najpoznatiji i najuspješniji urbani market na platou Tuškanac
3.10. MIKI SOLUS, kupola na platou Tuškanac
3.10. after party u Klovićevim dvorima: PHILLITCHEVANJE
4.10. KANDŽIJA I GOLE ŽENE & SASSJA, main stage na na platou Tuškanac +
after party ŠLAGERSTEP - večer šlager hitova



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima