Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Black-Box-Revelation1Brugi dan festivala Brijačnica su otvorili Yellow Buzz, dvočlani bend iz Zagreba osnovan 2014. godine nakon duge suradnje članova. Adam Lončar i Bruno Bolfan surađuju već dugi niz godina, a novim projektom donose osvježenje na domaću rock scenu.

Odradili su solidnu svirku nakon koje su došli na red punk - blues bend iz Sinja M.O.R.T. koji su ujedno i jedan od najperspektivnijih i najaktivnijih aktualnim imena domaće glazbe.

Nakon albuma "Odjel za žešće", koji je domaća kritika ocijenila jednim od najboljih albuma 2014. godine, dečki rade na novim stvarima koje su odsvirali na Brijačnici te digli dodatno atmosferu svojom energičnom svirkom.

Skoro po satnici, uz nekih desetak minuta zakašnjenja na pozornicu dolazi belgijski duo Black Box Revelation. Tijekom karijere objavili SU tri studijska albuma - Set Your Head on Fire (2007), Silver Threats (2010) i My Perception (2011). Osvojili su radijske top liste brojnim singlovima, njihove albume su objavili u više od dvadeset zemalja te su postigli i platinastu nakladu.

Iako je dvojac dao sve od sebe, meni osobno ipak uz bubanj i gitaru fali još instrumenata. Na koncertu su svirali i pjesme sa zadnjeg "Highway Cruiser", tako da je zagrebačka publika imala priliku čuti i nove stvari.

Nakon prva tri benda, paviljon se počeo puniti jer na pozornicu dolaze neponovljivi i odlični Kawasaki 3p. Iako sam mislila da je prvi dan bio super, apsolutno tvrdim da je drugi dan Brijačnice Kawasaki napravio boljim. Na pozornicu su došli sa čarapama na glavi i uz ovacije publike krenuli sa pjesmom "Sob" s albuma "Idu Bugari". Bend s toliko energije teško da može ikoga ostaviti ravnodušnim i mirnim. Nakon par pjesama uzimaju svoje prepoznatljive kacige i ne dopuštaju ekipi da se smiri niti tren. Doslovce su Kawasakijevci konstantno nabrijavali ekipu i do kraja svog nastupa nisu popustili niti malo.

Odsvirali su zapravo presjek svoje karijere i završili nastup sa "Snifa san glu".
Kawasaki 3p su apsolutno preodlični i taman nabrijani da su digli Brijačnicu od prvog dana za bar dva nivoa.

Nakon odlične svirke, hrpe oznojenih fanova na pozornicu nam stiže zadnji bend Partibrejkersi. Dobro poznati rokeri s prilično dugim stažem na glazbenoj sceni. Standardno dobra rokerska svirka uz neizostavne hitove i naravno predstavljanje pjesama sa novog albuma "Sirotinjsko carstvo". Partibrejkersi su bend koju bi ja ipak nekako radije smjestila u neki manji klub. Iako su odlični, nakon Kawasaki 3p-a teško da je itko mogao dići i nabrijati ponovo atmosferu Brijačnice.



Izvještaji



Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture