Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

04Nije rijedak slučaj da u Zagrebu, bendovi koji vani pune stadione, uspiju napuniti Tvornicu kulture. Tako je sinoć bilo s Noelom Gallagherom i njegovim bendom The High Flying Birds. Frontmen legendarne grupe Oasis je tako, umjesto na Šalati, zbog smanjenog interesa nastupio u prepunoj, ali ovog puta uistinu prepunoj Tvornici kulture.

Godišnje doba nema nikakve veze s manjkom kisika jer i za najveće zime, zbog toliko euforije i uzbuđenja na jednom mjestu disanje bi u svakom slučaju bilo itekako otežano.
12Publika je ovacijama pozivala bend da se pojavi na bini, a Britanci su bili točni - u 21:45 su stali na binu i krenuli s "Everybody's on the Run" na oduševljenje svih okupljenih. Oduševljenje samom Gallagherovom pojavom bilo je očito, ipak je on mnogima bio veliki idol i uzor kada su Oasis aktivno bili na samom vrhu svjetske glazbene scene. Svirali su, onako, kulerski, iza suzdržanih se lica skriva taj britanski bunt i karakter frajera koji prkosi standardima. Možda su i na trenutke djelovali nezainteresirano, za razliku od publike, a Noel se prvi puta obratio fanovima najavivši Oasisovu "Fade Away".
16No, kada su vidjeli reakciju na "Champagne Supernova", trgnuli su se i odlučili se istinski posvetiti relativno malobrojnoj publici, s obzirom pred kakvom inače sviraju. Upravo je strast svih okupljenih zaslužna da bend skrene s uobičajene rutine i vrati se dječačkom poletu i ljubavi prema sviranju koju su osjećali na samom početku karijere. "Talk Tonight" posvetio je djevojkama, a "D'Yer Wanna Be Spacemen" mladićima. Pola set liste bili su Oasisovi hitovi, pa je tako službeni dio koncerta završen s "The Masterplan". Vratili su se na spektakularnu izvedbu "Wonderwalla" i završili s "Don't Look Back In Anger".

19Bila je ovo jedinstvena prilika da se s daškom nostalgije uživa u uspješnicama koje su obilježile i formirale nekoliko generacija mladih ljudi, a još uvijek su prisutne na svakodnevnim playlistama. Reakcija publike je više oduševila bend nego što je bend uspio zasititi prepun Veliki pogon Tvornice kulture pa se tako nadamo da smo, unatoč tehničkim poteškoćama zbog promjene lokacije, ostali u dobrom sjećanju Gallagheru i ekipi te da nas na sljedećoj turneji neće zaobići.