Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

The Cadillacs 2Super je kad si u gradu koji na svoje tour liste uvrste gotovo svi više i manje poznati izvođači. Nije super jer su onda i karte prilagođene standardu grada koji je ekonomski najjači u cijeloj Njemačkoj. Govorim o Munchenu, naravno.

No, prednost je što možeš uživo vidjeti neka od imena koja i nisu toliko "navikana", a stvaraju doista odličnu glazbu. Preko aplikacija "Bands in town" ili "Songkick" možeš biti pravovremeno informiran kada tko dolazi i svakako na vrijeme nabaviti karte jer se ovdje karte prodaju dosta ranije i bude prilično teško ih nabaviti na dan koncerta ako je iole bolji gig u pitanju.

Prije nekoliko mjeseci sam prvi puta čuo za Tyler Bryanta & Shakedownse i to kroz informaciju da su predgrupa AC/DC -ju na turneji. Dovoljna preporuka. Tako sam saznao da je gitarista u bendu sin gitariste Aerosmitha (što im je sigurno otvorilo mnoga vrata) no prvi dojmovi preko YouTubea su bili itekako primamljivi da ih pobliže upoznam.

Nakon toga su bili predgrupa na nekoliko nastupa Guns&Roses.

Dolaze iz Nashvillea i stvaraju pravi hard blues rock&roll. Sreća mi se osmijehnula jer su ubrzo na svojoj stranici najavili da dolaze u Minhen i to kao predgrupa bandu The Cadillac Three. Još malo istraživanja i eto mene na njihovom koncertu u klubu Backstage, legendarnom mjestu na kojem se svira svakodnevno, pa i po nekoliko izvođača u različitim prostorima.

Baš te večeri 18.11.2017. su bila tri koncerta pa se trebalo malo pomučiti i pratiti putokaze te naći pravu dvoranu.

Fora je što se preplićeš s punkerima, metalcima koji su došli na druga dva giga al uz malo strpljenja i već si u dvorani.
Prostor prima cca 500 ljudi i bio je gotovo skroz popunjen.

Koncert počinje točno u 20:00 kako je i zakazano.

Na sceni od prvog trenutka Shakedownsi djeluju moćno i uigrano, To je prednost bendova koji su na turneji. Što su uvježbani do savršenstva.

Tyler Bryant je teksašanin koji je u Nashvilleu oformio Shakedownse. S obzirom na svoju mladost ima onu karizmu frontmena koji je već godinama na stageu, no bendu će trebati još pjesama i albuma da bi postali ona "prava" stvar. Band je jako dobro iskoristio svojih pola sata i zagrijao publiku. Prošetali su se kroz pjesme sa svoja dva izdanja ("Wild CHild" 2013 i EP "The Wayside" 2015) te sve začinili sa "Got my Mojo working". Publika ih je ispratila sa ovacijama.

Svakako preporuka za bolje upoznati ovaj mladi band.

The CadilllacsNakon deset minuta pauze na scenu izlaze The Cadillac Three. Trio iz Nashvillea predvođeni Jahrenom Johnstoneom, već etabliranim autorom koji se pored rada u matičnom bendu okušao i kao autor za neka velika imena poput Stevena Tylera (Aerosmith), Keitha Urbana, Tim McGrawa...
Band je mješavina country power southern rocka. Izdali su dva albuma i fva EP-ja.

Otvaraju sa "Bury me in my Boots" sa istoimenog zadnjeg albuma koji promoviraju na turneji "Don't Forget the Whiskey". I odmah u glavu. Zanimljiva postava, Jahren na gitari i vokalu, Neil Mason na bubnjevima i Kelby Ray na pedal steelu koji u biti predstavlja bas i veoma je zanimljivo instrumentalno rješenje.

Vokal Jarena Johnstona je jedan od boljih koje sam čuo za ovu vrstu glazbe. Natopljen emocijama i whiskijem isporučuje iskrene stihove koji praćeni ubitačnom ritam sekcijom zajedno sa njegovom gitarom prave onaj pravi southern ugođaj uz koji možete da pjevate na sav glas i pijete hladnu pivu...ili whiskey:)

Publika odlično reagira i vidi se da imaju poznavatelje svog opusa jer se pjeva horski. Naročito uz neke od hitova koji imaju i po nekoliko miliona pregleda na Youtubeu.
Uz manje tehničke probleme koji nisu omeli bend da ostvari veoma dobru komunikaciju s publikom dolazimo i do bisa, kada Jahren poziva i kolege iz Shakodownsa te zajedno svi na bini odvaljuju Tom Pettyjevu "Honey Bee". Moćno, onako kako bi rock roll trebao biti.

Za sam kraj izvode dva najveća hita "White Lightning" i "The South" koje s frenetičnom publikom pjevaju u totalnoj ekstazi. Uhvate te one emocije kakve i dođu kada od benda dobiješ onu energiju iskrenosti u pjesmama koje su doista i proživjeli. Konačni zaključak: sjajan, vrhunski odsviran koncert dva benda za koje čvrsto vjerujem da će imati što reći i u narednim godinama.

Više o bendovima: http://www.thecadillacthree.com/



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima