Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Josipa Lisac Sava centar novoGlazbena diva Josipa Lisac u utorak navečer proslavila je jubilej, pedeset godina karijere, veličanstvenim, rođendanskim koncertom na Dan zaljubljenih u ispunjenoj velikoj dvorani Sava centra u Beogradu. Koncert je bio rasprodan nekoliko dana unaprijed, a pred ulazom u Sava centar tražila se karta više.

Jedna od najvećih pjevačica još iz vremena Jugoslavije odmah po izlasku na pozornicu dobila je snažne ovacije, a koncert je počela prisjećanjem na 1967. godinu i početak karijere, kada je sa svega sedamnaest godina, između ostalog, nastupala i u Domu omladine Beograda. Ipak, glazbeni početak večeri bio je znatno moderniji uz “Moju magiju” nastalu 2015. godine.

Imam izuzetno snažnu tremu, ali to je više izraz odgovornosti - s prepoznatljivom emotivnošću u glasu priznala je Josipa u uvodnom obraćanju publici, a onda je odmah prešla na "Boginju" i klasik "O jednoj mladosti".
Josipa Lisac Sava centarPubliku u prestižnoj beogradskoj dvorani činili su dobri poznavaoci Josipinog lika i djela i znali su da ona, ni ove večeri, kao ni godinama unazad, najpoznatije pjesme neće izvesti onako kako zvuče na albumima. Pjesme na koncertnom podiju dobiju novo ruho što je, čini se, neminovna posljedica njenog glazbenog istraživanja kroz tih velikih pet desetljeća karijere.

Nikad nisam u životu slavila obljetnice... meni je to bilo grozno. To je moj menadžment, to je sve njihova krivica, oni su mene nagovorili ovako jadnu naivnu... Pola stoljeća, 50 godina! Ma daj tišina! - našalila se Josipa.
Nanizala je Josipa poznate teme "Dok razmišljam o nama", "1000 razloga"“, "Živim po svome", "Ja bolujem"“, "Gdje Dunav ljubi nebo", vješto praveći ravnotežu između “nostalgičnog” repertoara i pjesama novijeg datuma.

Podsjetila nas je, naravno, da je i ovaj koncert, kao i svi prethodni od njegove smrti 1991. godine posvećen Karlu Metikošu, njenoj životnoj ljubavi, i stvaraocu Josipinih najvećih hitova. Pjesma "Vjerujem ti sve" vratila je publiku na stranice antologijskog debija "Dnevnika jedne ljubavi" (1973.), da bi usledio nagli skok u 2015. godinu uz "Tu".
Ubrzo je došlo vrijeme za finiš ispunjen dobro znanim temama kao što su "Hir, hir, hir" i "Danas sam luda", a za kraj službenog dijela stigla je "Magla".

Vidno uzbuđena Josipa se od publike oprostila tek budući da je na bis izvela simbolično pjesmu "Ispočetka"“, a zatim je dobila bukete cvijeća od obožavateljki. I naravno, gromoglasne ovacije publike u Sava centru.

Sljedeća prilika da publika vidi i čuje Josipu bit će njen koncert 26. ožujka u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.





Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima