Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

jastreb  KSET 9

Radilo se o projektu gdje publika nije toliko bitna, a omogućeno joj je da se priključi, ako baš hoće. Shvatio sam to kada je zapaljena puna šaka mirišljavih štapića i postavljena na stage. Kasnije nas je nadletio mali svjetleći dron... Svjetlo se zrakasto pojavljivalo iz magle. Muzičari su bilo samo sjene i međusobno su se radovali izvedbama.

Sami za sebe kažu da su okultno-distopijska grupa, natjeravaju zlatni kalež zvuka. Uz mračne evergreenove prikazali su nam i novi materijal "Tekton".

Jastreb je nastao kao solo projekt kraut lorda i riff majstora bendova Seven That Spells i Otrovne Kristine, ali su ovaj put nastupili u formi višečlanog benda. Na pozornicu KSET-a pritom se vratio i Albin Julius, figura iza mračne psihodelije austrijskog Der Blutharscha.

jastreb  KSET 10

Izdanjima “Jastreb” te dugometražnim prvijencem “Mother Europe” za austrijski label Hau Ruck!, predstavili su se domaćim i stranim ljubiteljima pretežito instrumentalne, hipnotičke i teške psihodelije.
Lani je izašao i treći album “Orient and Occident” na kojem sviraju i Blake Fleming (Laddio Bolocko, The Mars Volta), Baby Lina Doll (Deutsch Nepal) i ostali mutanti raspršeni po ovoj maloj planeti.

Posljednjih godina su u Zagrebu nastupili maženjem gitare katanom na Izlogu suvremenog zvuka te lani u KSET-u kada su audiovizualnom apokalipsom testirali vještine preživljavanja svoje publike. Jastreb uvijek nađu svježe načine da napregnu izdržljivost slušatelja te ga urone u sinestetski bazen za senzornu amplifikaciju.