Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

1

Prvim akustičnim koncertom u karijeri, „balkan rock“ grupa Manntra u klubu Jiggy Bar u Zagrebu predstavila je novi album Meridian, koji je u prodaji od danas. Uz akustičnu verziju pjesme „Ne laži“ koja je ujedno i singl s kojim se grupa natječe na festivalu Karlovačko Rock Off, Manntra je uspješno pokazala da je najbolji način za promociju novog albuma jednostavno izvesti ga u živo. Tako su, osim „Ne laži“ kao i zabavne country folk obrade iste, okupljeni obožavatelji mogli uživati i u akustičnim verzijama pjesama  „Snaga“, „Divojko“, kao i naslovnu „Meridian“. Već razdragana publika bila je zatim posebno oduševljena akustičnim obradama već poznatih hitova s prethodnih albuma kao što su „Duboko“ i „Kiša“. Na promociji albuma premijerno je prikazan i spot za pjesmu „Ne Laži“ u režiji Nevija Smajića i Maria Borščaka.

Grupa Manntra postoji od 2011. godine, a Meridian je njihov treći album. Iza sebe imaju Horizont iz 2012. i Venera iz 2015. godine. Manntra se ističe od većine hrvatskih alternativnih rock grupa po uporabi za ovaj žanr nekarakterističnih instrumenata, kao što su gajde i mandolina. Kombinacijom ovih instrumenata Manntra tako dobiva originalan zvuk, koji oni nazivaju „balkanski rock“ i koji privlači slušatelje u Hrvatskoj, ali i izvan nje.

2

Za snimanje albuma, dečki iz Manntre kažu da im je bio najteži za snimiti do sad. „Nakon prvog albuma imaš neke ideje za drugi, ali sve ispucaš tada i ostaneš bez onog početnog momenta i vizije i onda ili odustaneš na tom koraku i ne napraviš nikada taj treći album ili nađeš novu inspiraciju, novi izazov i jaču poruku koju želiš prenijeti. Nama se to na našu sreću dogodilo i iskoračili smo negdje gdje se prije nikad ne bismo usudili.“ – rekao je Marko Matijević Sekul o novom albumu za koji potpisuje većinski dio glazbe i aranžmana, dok su se u skladateljskom dijelu udružili Boris Kolarić i Marko Purišić, a većinu tekstova potpisuje Zoltan Lečei Boris Kolarić.

„Mislim da će se svi koji su se našli u prethodnim albumima naći i u novom, ali također vjerujemo da će se i velikoj većini novih slušatelja svidjeti ovaj album.“ – zaključio je Marko.

3

Album Meridian objavljen je u suradnji diskografske kuće Menart s njemačkim Bleeding Nose Records. Iz Menarta kažu da je uvjet suradnje njemačkog diskografa sa Manntrom bio da nastave pjevati na hrvatskom i tako ostanu vjerni svojoj zemlji i jeziku. Nakon izlaska albuma, Manntra će album promovirati koncertima po Njemačkoj i tako proširiti svoj zvuk i hrvatsku glazbu i izvan naših granica.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima