Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

1

Tog ponedeljka smo se mogli uvjeriti u svu raskoš bavarske klime. Dan prije, 20 stupnjeva, danas kada sam krenuo na koncert 3 stupnja i snijeg pada. Da ne povjeruješ. I onda kažu vid' ga meteoropat.

Na radiju nije svirala ljubavna pjesma, ali jeste Billy Balloon Head. Najprepoznatljivija pjesma Massive Wagonsa. Na Radio Rock Antenne. To je već nešto jer sam mislim već spominjao koliko je teško upasti u rotaciju na bilo kojem njemačkom naravno formatiranom radiu. Kao i za The Lazys netko je uradio dobar promotorski posao. Nakon 10 minuta ću saznati i ko je to bio. Valjda sudbina.

Dočekala me Claudia koja je bila kontakt osoba za ovaj koncert i intervju koji sam uradio sa Wagonsima. Taman sam pohvalio band kako se vrti na Rock Antenne kad kaže ona da je to njena zasluga. Naime ona ima firmu koja se bavi samo time. Ubacivanjem bandova na radio stanice. Kod nas možda ima jedino kakva, ali udruga koja se bavi izbacivanjem.

2

Moj fokus je bio na Massive Wagonsima jer sam o njima već pisao , točnije recenziju zadnjeg albuma Full Nelson.

Backstage Halle je jedan od 3 prostora u sklopu kompleksa Backstage i prima oko 800 ljudi, tu sam već gledao The Cadillac Threei mjesto je skroz ok.

Massive Wagons su na bini točno u 20 sati i to je ok jer je sutra (opet) radni dan. Ovo im je prva prava turneja tj turneja gdje imaju više nastupa dan za danom. Inače im se poklopilo dosta stvari u zadnje vrijeme pa su tako dobili sjajna mjesta predgrupe za turneju The Wildheartsa i čak 4 nastupa sa velikim Lynard Skynardima na oproštajnoj turneji u Engleskoj.

Band je malo impresioniran publikom ispred sebe ali brzo hvataju konce i u 40 minutnom nastupu pokazuju da možemo da računamo sa njima i da kvalitetne kritike te 16. mjesto na britankoj listi albuma nisu tek puka slučajnost. Ima tu i manjkavosti koje ponajprije bih pripisao impresioniranošću banda gotovo punom dvoranom, toplim dočekom publike a i vjerujem činjenicom da im je ovo prvi nastup na ovoj turneji i da treba malo rutine da sve stvari sjednu na svoje mjesto.

3

Pjevač Barry je živahan frontman ali mu zamjeram nedostatak prave komunikacije sa publikom. Možda sam staromodan ali "dobro veče mi smo ti i ti " su uvijek otvarali vrata čak i kod tradicionalno nešto hladnije njemačke publike. Energičnim nastupom, dobrom međuigrom dvije gitare no prije svega vrlo dobrom i snažnom ritam sekcijom Massive Wagons su na tragu svojih uzora , prvenstveno tu mislim na Slade jer i sam način Barryevog pjevanja nas može podsjetiti na zlatno doba glam roka 70tih. Smatram da bi band trebao malo da poradi i na dinamici jer se stekne dojam da cijelo vrijeme voze u istom ritmu pa možda na trenutke nastup postane apatičan. Sve ovo vjerujem da će doći na svoje mjesto nakon kojeg dana turneje jer samo tako se stječe rutina koja se onda vrlo teško gubi. Massive Wagons su mi i živim nastupom pokazali da imaju sasvim solidan potencijal i da bi se i u narednim godinama mogli sa njima još susretati. Kuriozitet je i taj da je nekoliko fanovo došlo iz Engleske da ih prati na ovoj turneji. A to govori dosta.

Setlista

Back To The Stack
Billy Balloon Head
Nails
Tokyo
Ratio
Shit Sweat Death
In It Together
China Plates
Fee Fi Fo Fum

4

Thunder su stari lisci, godinama na sceni. Uvodna glazba napravljena baš kao za njih, Thunderstruck od AC munja DC. Ekipa je već u zrelim godinama ali apsolutno nisu ništa izgubili od svoje oštrine sa početka 90 tih kada su bili na vrhuncu slave. Da imaju vjerunu pobliku pokazale su i ruke u zraku, horsko pjevanja a karizmatični pjevač Danny Bowes vrhunski vlada binom i svojim sjajnim vokalom i dalje budi emocije. Na ovoj turneji predstavljaju posljednji studijski album "Please Remain Seated" iz ove godine

U gotovo dvosatnom nastupu su nas prošetali kroz svoje najveće uspješnice a maltene puna dvorana, doduše nešto starije generacije ostavlja nadu da rock roll ima itekako šta da kaže. Meni je čak i draži odkako nije mainstream...

Setlista

Loser
Enemy Inside
Higher Ground
Resurrection Day
Low Life in High Places
Black Water
The Devil Made Me Do It
In Another Life
The Thing I Want
Don't Wait for Me
Backstreet Symphony
Love Walked In
I Love You More Than Rock 'n' Roll

Bis
Serpentine
Dirty Love