Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

DSC02805

U popodnevnim satima u subotu Afion je održao svoj drugi koncert u klubu Sax! za redom. Predkoncerta atmosfera je bila zaista posebna, u zamračenom i koncertno raspoloženom klubu, koji je broji uzraste od tek rođenih pa nadalje.

(Pred)Večer su otvorile Čipkice, ženski zbor koji u zadnje vrijeme često viđamo u koncertnim kombinacijama, imali smo ih prilike vidjeti na doista velikim koncertima, poput koncerta Ede Maajke u Domu sportova ili slavljeničkog koncerta Leta 3 za (Anti)Valentinovo u Boćarskom domu. Još su bolje odgovarale na domaćem terenu što se žanra tiče, a da je za Afion bila dobra ideja imati ženski zbor u prvim redovima publike pokazalo se i na svojevrsnom ranom vrhuncu koncerta na pjesmi Čula jesam. Amira Medunjanin je toj pjesmi dala poseban žanr u svojoj izvedbi, Gordana Evačić (uz pratnju supruga Miroslava) vjerojatno najautentičniju, a Lidija Dokuzović na krilima svog Afiona i uz pomoć zbornog pjevanja kolegica i ostatka pjevački raspoložene publike odradila je to zaista posebno.

DSC02723

DSC02745

Atmosfera i doživljaj publike svakako pokazuje da je interes publike za Afionm još uvijek velik. Čak i nakon koncertne i diskografske pauze i izbivanja izvan naših granica od nekoliko godina dijela benda zagrebačka ih publika željno iščekuje kako je i pokazala najesen prošle godine kad su za svoju svirku u Vintage Indrustrial Baru bili u teškoj konkurenciji uvrštavani među najbolje koncertne izvedbe. Potvrđuje to i broj prodanih ulaznica; već nakon dva tjedna od najave koncerta bilo je riječi o upola rasprodanom kontigentu ulaznica nakon čega je i otvoren koncert i dan ranije. Na koncertu je najavljen i prekid diskografske pauze, najavom za sad bezimenog albuma i sjajnom izvedbom pjesme Urodile žute kruške na samom kraju regularnog djela koncerta Pjesmu smo premjerno mogli čuti još prije nekoliko dana kad je Afion održao premijeru u eteru Radio Studenta.

DSC02894

Dulji pljesak je zagrmio u klubu nakon izvedbe novog singla nakon čega je bend došao na binu za šećer na kraju. Odsvirane su tada Dej mi bože i Anadolka, vještim vokalnim dijalogom između Lidije i genijalnog Nenada Kovačevića, majstora world ritmova. Danijel Maoduš svirao je gitaru, dohvativši se ponekad i dvanaestožične, a funky prizvuk etno pjesmama na bas gitari dodao je Josip Mazić.

Svirke u petak i (ili) u subotu je doista trebalo doživjeti, no ne trebate žaliti i u slučaju propuštanja jer držimo Afion za riječ zbog obećanja da će koncerata uskoro biti još, nadamo se i češće, a veselimo se naravno i novom albumu.

DSC02771

DSC02917