Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 5396

Ed Sheeran rasprodaje stadionske koncerte u hipu. Tako je bilo prošle godine u Beču, a tako je bilo i ove godine dva dana zaredom u Klagenfurtu. Na stadionu Wörthersee Sheeran je okupio 70.000 fanova koji su između svake pjesme svojim vrištanjem i pljeskanjem pozdravljali ginger megazvijezdu. Najozbiljnije, tribine su se tresle. Sheeran je u gotovo dva sata na svojoj Divide svjetskoj turneji predstavio svoje najveće hitove (a zaista ih ima podosta), ali isto tako i najavio novi album suradnji koji će biti objavljen početkom srpnja.

IMG 5249

Naoružan samo mikrofonom, gitarom i looperom, Sheeran je svojim glazbenim entuzijazmom zarobio publiku. "Jeste li uživali slušajući Zaru Larsson i Jamesa Baya? Hvala što ste došli! Ja sam Ed i moj je posao da vas više-manje zabavim pjesmama koje znate, ali ako ih ne znate, ovo će vam onda biti jedan jako dug koncert! Ovo ispod mojih nogu je looper, a sve što čujete ide uživo iz ovog mikrofona, ove gitare, i samo da vam još pokažem kako sviram ritam (op. a. udara po gitari)." I nema puno priče, kreće "Eraser"! Sheeran je sam nagovarao publiku da pjeva iz svega glasa, makar falšali jer "tvoj je posao da u subotu navečer posve izgubiš glas jer je najbolji osjećaj kad s koncerta odlaziš bez glasa. Ja ću svoj sigurno ostaviti na ovoj pozornici jer večeras putujem doma u Veliku Britaniju na malu pauzu od turneje."

IMG 5335

Uspoređujući prošlogodišnji koncert u Beču i ovaj u Klagenfurtu, ne mogu se oteti dojmu da ovaj put Sheeran nije dosegao svoj puni koncertni potencijal i da je djelovao pomalo umorno. Ipak, velika je odgovornost tako sam iznijeti cijeli koncert. Njegov čisti talent i vizuali na ogromnim led ekranima sjajno su se nadopunjavali. "Ne znam što točno na videozidu dok pjevam, ali s obzirom da vi umirete od smijeha, nadam se da su to dobre stvari!", našalio se Sheeran. Koliko god se bojali da je možda preveliki zalogaj staviti samo njega na pozornicu, pjesme su zvučale gotovo kao studijske verzije. Štoviše, neke poput "Photograph" i "Tenerife Sea" čak i bolje. Njegov je glas veličanstven i ima potpunu kontrolu nad zvukom, bilo da pjeva balade ("Perfect" ili "Thinking Out Loud"), repa ("You Need Me (But I Don't Need You)" ili "Sing") ili mora "isplivati" u pjesmama prepunih gitarskih dionica ("Castle On The Hill" ili "Galway Girl"). Njegova osobnost sjaji kad govori između pjesama, no kad pjeva, tada je posve u nekom svom posebnom svijetu. Ovo je onaj tip koncerta koji ne biste trebali propustiti jer ćete se sigurno zabaviti.

IMG 5386

Kratko bih se osvrnula na izvođače koji su zagrijali publiku prije dolaska Ed Sheerana na pozornicu. Zara Larsson je polučila veliku popularnost kod mlađe publike. Međutim, njen je nastup djelovao poprilično izrežirano s pratećim vokalima koji su se jedva čuli, a činilo mi se da i ona više pjeva na playback nego uživo. Više su pozornosti privlačile ogoljene pjevačice i plesačice i Zarino izvijanje na pozornici nego sama njena glazba. Malo me podsjećala na ranu Britney Spears. Srećom, to je bio samo polusatni nastup.

IMG 4965 Lijepo iznenađenje bio je James Bay sa svojim pratećim bendom koji se puno više uklopio u Sheeranov koncept. Njegove pjesme su kvalitetne, umijeće sviranja gitare zavidno, a glas doista prekrasan. Njegov repertoar ne poznajem toliko dobro da mogu pjevati svaku pjesmu, no prepoznala sam radijske hitove, a količina emocija koje je pokazivao tijekom cijele izvedbe definitivno me natjerala da malo bolje proučim njegovu diskografiju. Odsvirao je i poneke pjesme s nedavno objavljenog EP-a "Oh My Messy Mind", ali nova "Bad", koju je izveo solo uz gitaru, ipak nije bila dovoljno jaka da zadrži pozornost publike, već je na stadionu djelovala neprikladno i dosadnjikavo iako je zapravo vrlo dobra pjesma. Bilo kako bilo, svoj je nastup završio najvećim hitom "Hold Back the River" i itekako zagrijao publiku za Sheerana.

IMG 5143

Hvala agenciji Svikoncerti.eu što su nam omogućili siguran, udoban i profesionalan prijevoz na koncert u Klagenfurt!

Setlista

Castle on the Hill
Eraser
The A Team
Don't / New Man
Beautiful People
Dive
Bloodstream
I Don't Care (Ed Sheeran & Justin Bieber cover)
Tenerife Sea
All of the Stars / Hearts Don't Break Around Here / Kiss Me / Give Me Love
Galway Girl
Poor Wayfaring Stranger / I See Fire
Thinking Out Loud
Photograph
Perfect
Sing

Bis:
Shape of You
You Need Me, I Don't Need You

Ed Sheeran galerija

James Bay galerija

Zara Larsson galerija



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici