Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

1

Nakon više od 50 godina veličanstvene glazbene karijere, unikatna diva Josipa Lisac održala je svoj prvi samostalni koncert na Šalati. Koncert je održan u snažnoj atmosferi i sjanom prostoru gdje su publici bila osigurana sjedeća mjesta. Iako je Josipa Lisac već dugi niz godina u glazbenim vodama, kroz održavanje koncerata i izdavanja singlova i albuma, još uvijek je svaki njen koncert drugačije iskustvo. Svaku pjesmu izvodi s velikim žarom, strašću i emocijama koje ni u jednom trenutku ne opadaju.

Energija svih članova Josipine glazbene postave bila je na visokoj razini. Publiku zanesenu atmosferom provela je kroz ciklus svog dugog glazbenog stvaralaštva, a sam koncert započela je remixom pjesme „Make up“ u pratnji bubnjara Borne Šercara. Publika je mogla osjetiti energiju u Josipinim glazbenim izvedbama i nije skrivala oduševljenje. Koncert je bio prilika ponovno poslušati bezvremenske pjesme i doživjeti ih na osoban i individualan način. Pjesmama „O jednoj mladosti“ i „Boginja“ nastavila je koncert, a pjesmu „Zvira voda“ izvela je uz pratnju Marije Mlinar, harfistice koja je uveličala doživljaj pjesme. Saksofonist Vojkan Jocić se pridružio na pjesmu “Dok razmišljam o nama” te dodatno doprinio ugođaju.

2

Josipa Lisac prenosi emocije u glas, iz glasa u riječi, a njene vokalne improvizacije daju čar svakoj pjesmi na dubljoj razini i upravo se to može osjetiti. Obraćanjima između pjesama potaknula nas je da iznutra i izvana doživljavamo glazbu, što je dodatno osnažilo njen koncert koji je izazivao ogromnu količinu emocija. O muškim emocijama govorila je iz svog iskustva te se nadovezala interpretacijom pjesme Dragutina Tadijanovića „Sanjam kako idem pored tebe“.

3

Josipa Lisac umjetnica je koja svoj vrlo prepoznatljiv stil gradi i prati od samih početaka karijere, unikatna je i svojim glasom nikog ne ostavlja ravnodušnim. Na koncertu smo imali priliku čuti pjesme velikih naslova poput „Gdje Dunav ljubi nebo“, „Danas sam luda“, „1000 razloga“ i brojne druge. Osim glazbe, za publiku je pripremila prikazivanje dokumentarnog priloga HRT-a o Karlu Metikošu, njenoj životnoj ljubavi, koji je upravo na Šalati održavao koncerte nakon povratka sa svjetske turneje, gdje je nastupao kao Matt Collins. 60-ih godina prošlog stoljeća, Matt Collins bio je najpoznatija rock’n’roll zvijezda u državi koju je popratilo preko 12.000 ljudi na dva koncerta. Govorila je o njihovoj ljubavi te kako i danas proživljava tu ljubav unatoč vremenu i okolnostima. Otvorila je dušu riječima, pjesmama i iskrenošću koja dopire do slušatelja.

5

Svoje zahvale prenijela je riječima:

Ja vas obožavam, ja vas volim i mislim na vas i to kroz prizmu odgovornosti i brige kako ću i dali ću moći s obzirom na uzrast i mudrost. Zahvaljujem se organizatorima koji su nas spojili večeras. Divni ste i hvala vam puno!

Nakon zahvale, za kraj je otpjevala tri pjesme: „Magla svuda“, „Ležaj od suza“ te „Ispočetka“.

7

Dolaskom na koncert svi su imali očekivanja, ali je Josipa Lisac ta očekivanja daleko nadmašila i napravila čarobnu, mirnu, veselu, emocionalnu i intenzivnu atmosferu u jednom te očekujemo još takvih nepredvidljivih nastupa.