Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

4

Sezona velikih koncerata u „Močvari“ privodi se kraju, ali još nipošto nije gotova. Ove su subote, 13. srpnja, nastupili zagrebačkoj publici već od ranije poznati američki aggrotech/industrial metalci Combichrist s izvrsnom predgrupom TerroloKaust iz Španjolske.

Combichrist su najavljeni kao miljenici zagrebačke publike. Naime, ovo im je bio već treći nastup u Hrvatskoj. Prvi puta su nastupili kao predgrupa Rammsteinu (2010.) u zagrebačkoj Areni i svojim nastupom gotovo zasjenili same zvijezde večeri, a nakon toga su samostalno nastupili u „Aquariusu“ i promovirali svoj album „We Love You“ (2014.), te polučili odlične reakcije kako publike, tako i kritike. Ovoga puta su došli u sklopu europskog dijela turneje kojom promoviraju svoj posljednji studijski album „One Fire“, deveti po redu, koji je izišao prošli mjesec. Reakcije na ovaj nastup bile su slične, ako ne i iste, kao i na njihova prethodna dva nastupa u Hrvatskoj, premda im je ovo bio treći dan koncertnog nastupa za redom, nakon Milana i Ljubljane.

Kao predgrupa, publiku je odlično zagrijala španjolska grupa TerroloKaust iz Barcelone. Sviraju slični žanr i promoviraju svoj novi album „The Chasm“. U četrdeset minutnom uistinu energičnom i uživljenom nastupu, pružili su mnogo žestokoga ritma uz zvukove distorzične i rastrzane gitare. Ostavili su odličan dojam i zasigurno stekli naklonost publike kojoj će se moći ponovno vratiti. Kao zadnju pjesmu najavili su „The Way It Must Be“ i završili petnaestak minuta prije 22h.

5

Combichrist je s nastupom počeo oko 22 h. Ovaj bend osnovan 2003. projekt je osnivača grupe Norvežanina Andyja LaPlegua. U početku bi Andy imao još jednog glazbenika sa sobom na pozornici, a tijekom godina nastupali su i u tročlanim i četveročlanim postavama. Trenutačno grupu čini pet članova: Andy LaPlegua (vokal), Eric13 (gitarist i prateći vokal), klavijaturist Elliot Berlin, te perkusionist Nick Rossi i bubnjar Will Spodnick. Sviraju kombinaciju aggrotecha i EBM-a (electronic body musica), žanra koji kombinira elemente industriala i synth punka, s blagim naznakama death metala. Ono što meni osobno u svemu tome nedostaje je bas gitara, koja bi svakako zvukovno i ritmički obogatila cijelu ovu priču.

Nakon uvoda „This Shit Will Fuck You Up“ koji je krenuo iz zvučnika, u nekih gotovo sat i pol Combichrist odsvirali su set listu koju do sad još nisu mijenjali na ovoj turneji, a koja uključuje tri pjesme s novoga albuma „One Fire“, te po tri pjesme s ranijih albuma: „What the Fuck Is Wrong With You People“ (2007.), „Making Monsters“ (2010.) i „We Love You“ (2014.) uz još nekoliko sporadičnih hitova. Žestoki u nastupu, vjerojatno su ispunili sva očekivanja publike koja je prije i tijekom koncerta, mogla kupiti majice, cd-e i ostale suvenire obje grupe.

12

Publika se rasplesala već na pjesmi „Shut Up And Swallow“, a odlično je primila i pjesme „Guns At Lost Dawn“ i „Can't Control“. Na pjesmi „Follow the Trail Of Blood“ pjevač Andy LaPlegua s natpisom „Last Day On Eath“ na leđima, kvalitetno je upjevao publiku. Kao zadnju pjesmu u službenom dijelu svoga nastupa odsvirali su „What the Fuck Is Wrong With You?“, ali nakon toga su, bez mnogo nagovaranja, odsvirali još nekoliko biseva, te konačno završili razornom, naslovnom pjesmom „One Fire“ s najnovijeg albuma.

Combichrist su nastup, završili po planu, nešto prije pola 12, kako bi nakon toga posjetioce „Močvare“ zabavljala glazba DJ-eva. Ovoga puta su to bile dvije DJ-ice: Ana from Hell & Mariana Wasp, koje su nam puštale bendove poput Suicide Commando, Skinny Puppy, Bring Me the Horizon, The Sisters Of Mercy, Nightwish, The Misfits i mnoge druge. Bila je to još jedna uspješna koncertna večer u „Močvari“ u kojoj su ljubitelji žestokog, manje komercijalnog tehna došli na svoje.

1.jpg 10.jpg 11.jpg

12.jpg 13.jpg 14.jpg

3.jpg 4.jpg 5.jpg

7.jpg 8.jpg 9.jpg

Setlista:

Intro: This Shit Will Fuck You Up
Hate Like Me
Never Surrender
Shut Up and Swallow
Satan's Propaganda
Guns at Last Dawn
Throat Full of Glass
Can't Control
Follow the Trail of Blood
No Redemption
Blut Royale
What the Fuck Is Wrong With You?

Bis:
Get Your Body Beat
Maggots at the Party
One Fire