Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

josipalisac caveromane 25

Josipa Lisac, najveća diva hrvatske glazbene scene, osebujnog glasa i pojave, oduševila je brojnu publiku u Vinkuranu kod Pule 17. kolovoza i time završila ovogodišnji festival Rocks & Stars @ Cave Romane.

Ova je glazbena ikona, poznata po svom originalnom umjetničkom izričaju i profinjenoj pojavi, u kamenolomu u Vinkuranu blizu Pule kreirala večer za pamćenje. Opuštenom komunikacijom s publikom, popraćenom čitanjem poezije i pokojom šalom glazbena je diva stvorila, kako je i sama naglasila u svojoj kreativnoj izvedbi, intimnu atmosferu na jednoj od najljepših prirodnih pozornica u Hrvatskoj.

josipalisac caveromane 25

Koncert je otvoren remiksom pjesme “Make up”, da bi kasnije nastavila nekolicinom novih pjesama uz lagane jazz tonove uz pratnju Borne Šercara na bubnjevima, Elvisa Penave na gitari, Tonija Starešinića na klavijaturama i Davora Črnigoja na basu. Za svoje je glazbene kolege naglasnila kako su najbolji, čineći njezinu izvedbu još boljom. Vrhunac koncerta bio je povratak na stare poznate hitove poput “Danas sam luda” i “Gdje Dunav ljubi nebo” dok je publika izvedbe pratila pljeskom iz pjesme u pjesmu. Nekolicina je ljubavnih stihova posvećena bila i Karlu Metikošu, velikoj ljubavi jedinstvene umjetnice.

Još od davnih šezdesetih godina prošlog stoljeća, nakon svog albuma prvijenca “Dnevnik jedne ljubavi”, Josipa Lisac omiljena je među hrvatskom publikom. Osim što je priznata glazbenica, poznata je i po suradnju sa svjetskim velikanima jazz produkcije, te po filmskim ulogama u filmu “Wallenberg: A Hero’s Story” i serijalu “Dvanaestorica žigosanih”.

josipalisac caveromane 25

Uz brojne nagrade i priznanja koje je primila tijekom svoje dugogodišnje karijere, za pogled u njezine transformacije i glazbene ekspresije i danas se traži karta više. Cave Romane bile su prepune, osim sjedećih mjesta, popunio se i stajaći prostor. U izvedbi uživala je publika svih generacija, prikazujući kako i nakon pet desetljeća na sceni, Josipa Lisac će svojim interpretacijama i kvalitetom uvijek imati svoju vjernu publiku – staru i novu. Glazbenica je napomenula kako kroz godine rada osjeća zahvalu i svojevrsnu težinu i odgovornost prema ljubavi koju joj daju obožavatelji.

Koncert je završila emocionalnim zahvalama publici koja je, očekivano, pozivala na bis nakon izvedbe poznate skladbe “Magla”. Drugačija od drugih, ali uvijek svoja, Josipa Lisac još jednom potvrđuje svoj zaslužen status u glazbenoj eliti, odupirući se komercijalnim trendovima te bezgraničnom kreativom u svojim glazbenim interpretacijama.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici