Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

DSC09608

Nešto prije 22h, Letu Štuke započinju nepogrješivom pjesmom i time označavaju koncert koji će se dugo pamtiti u Vintage Industrial Baru:
Skriven u utrobi dolazim sebi
Kući se vraćaš umorna
Ljubav je nova riječ, čak i kad blijedi
Što da se lažemo, navika

Dvoranu su ispunili zamišljeni pogledi, zaljubljeni koji su se držali za ruke, prijatelji koji se dugo nisu vidjeli i apsolutno svi su pjevali u isti glas. Ovo je jedan od onih koncerata za koji ne želite da završi ili barem želite da usporite vrijeme kako bi trajao što duže.

Rijetko viđena tolika energičnost i dosljednost u izvedbi u posljednje vrijeme kada smo se svi pomalo ulijenili. Svaku pjesmu je popratio aplauz publike i glasni uzvici. Na ovom koncertu su definitivno bili najveći fanovi koji su znali sve riječi, bez greške.

Letu Štuke su sa lakoćom pretočili naše najdublje osjećaje, sve one neizgovorene riječi i banalosti kojima smo okruženi u pjesme koje jednostavno uđu u uho i u stanju su biti „na repeatu“ danima, tjednima, mjesecima, godinama...

DSC09564

Željno iščekujući svaku sljedeću pjesmu, potrudili su se i za iznenađenje večeri – Dubioza kolektiv i Zemlja gori, a gorio je i Vintage. Plod suradnje dva poznata imena je predstavljen prošle godine, a čini se kako se fanovi još uvijek sjećaju kako samo „zemlja gori“.

Letu Štuke je sarajevska pop-rock grupa nastala 1986. godine, a osnovali su ju pjevač Dino Šaran, basist Nedim Sinanović, gitarist Damir Terzić i bubnjar Admir Ahmetović. Raspali su se nakon nešto manje od godinu dana postojanja, te se ponovno okupljaju 18 godina kasnije, a svoju punoljetnost slave albumom „Letu Štuke“.

Do sada su izbacili ukupno četiri albuma; Letu Štuke (2005.), Proteini i ugljikohidrati (2008.), Brojevi računa (2011.) i Topla voda (2018.).

Njihova glazba nije samo za slušanje, već za življenje.

Da je vrijeme za poći kući nakon drugog bisa, označio je Grad bez boje:
Jer ima tamo negdje jedan grad
Gdje kiše dane broje
Gdje više niko nije mlad
Grad bez boje

Letu Štuke, živjeli vi meni 100 godina, jedva čekamo sljedeći koncert.