Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 4026

Prvi dan je prošao odlično, za drugi dan nisam imala nikakva očekivanja, čak sam razmišljala kako ću Dubiozu gledati dva dana zaredom i kakav će to filing biti.

No, za početak Atentat koji je nažalost kao i Manntra svirao pod polupraznom dvoranom. Bend je dao sve od sebe i vidjelo se da uživaju u tome što rade i stvarno mi je žao da je naš mentalitet takav da prve bendove treba preskočiti jer masu puta su to kvalitetni bendovi koji zaslužuju da ih se posluša. No, to je izbor svake osobe, ja znam da mi je skroz ok otići i poslušati sve bendove koji su najavljeni.

IMG 3354

Iza Atentata na stage dolaze Tram 11, dvorana se polako počela puniti, no i dalje to nije bilo to. Uz poznate stvari "Pad sistema", "Kaj ima lima", " Hrvatski velikani", "Samo kod nas" - uspjeli su dići publiku da poskoči i zapjeva s njima. Solidno odrađen koncert, no nekako mi je nedostajalo malo energičnosti u svemu tome.

IMG 3465

Pauza i iščekivanje Dubioze Kolektiv, drugi dan, drugi koncert i dalje razmišljam kako će biti. Stage je spreman, no ovaj puta ih najavljuje virtualni voditelj Tarik Filipović, dok ih je jučer najavio Davor Gobac. Ok, prva promjena je dobro došla i bila neočekivana. Slijedi "Tranzicija", "U.S.A" , dakle set lista nije ista, ali je energija na nivou. Kao da nisu jučer odradili koncert, kao da su tek došli, prepuni energije i želje razbacati ekipu. Uspjeli su! Ono što je fascinantno, sinoć je bilo manje ljudi, no bili su aktivniji i više su plesali, skakali i pjevali.

Na prvom koncertu su stali uz sindikat učitelja, a sinoć uz organizaciju Stop nasilju na granicama. U svakom slučaju, bend koji ima što za reći i pokazati tj. dokazati. Svirali su skoro dva sata i u ta dva sata nisu stali skakati, a bome nije niti publika stala. Naučili su nas bosanski tango, a koncert je završio uz valcer i to je bilo skroz zabavno za gledati.

IMG 4610

Zadnji na stage dolaze Krankšvester i kreću odmah jako i brutalno, ekipa baca čaše, skače u euforiji i ponavlja što se od njih traži. Krankšvester nije za svačije uho, no ono što je neosporivo je ritam i energija kojom izvode svoje stvari, a to je tako da niti slušajući njih ne možete stajati. Imali su čak i posebnog gosta, Mrleta iz grupe Let 3 koji je s njima u posebnoj verziji izveo pjesmu "Ženu varam".

Što reći o svemu, osim da su ova dva dana Pozitivca bila posebna na svoj način i definitivno odlična. Nadam se da će se ovakav tip koncerta nastaviti pod nekim novim imenom jer iako je prošlo već 15 pozitivaca, mislim da je ekipa spremna za barem još toliko.