Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

aci 5

Mješavina zapadnjačke elektronske glazbe i istočnjačkih zvukova rezultirala je velikim interesom publike pa se koncert Acid Arab održao u Velikom Pogonu Tvornice Kulture.

Pariški kolektiv DJ-a i glazbenika su nastupili u sklopu turneje na kojoj promoviraju novi album „Jdid“ što u prijevodu znači „Novo“.

“Jdid” je objavljen 18. listopada, uz najavni singl “Malek Ya Zahri” na kojem featuring potpisuje Cheikha Hadjla.

aci 2

Ako vam Acid Arab nisu bili na playlisti, sada će definitivno biti ukoliko ste ljubitelj elektronske glazbe obzirom da su u Tvornici napravili vraški dobru atmosferu.

Na ulazu se tražila i karta više obzirom da su karte (očekivano) bile rasprodane.

Potporu su im dali Babilonska, Pepi Jogarde i Sladoled koji su također svojim trudom zaslužili masu koja je vidno uživala.

aci 12

Acid Arab je osnovan 2012. godine, a kolektiv sada čine Guido Cesarsky, Hervé Carvalho, Nicolas Borne i Pierre-Yves Casanova.

2016. godine su izdali debitantski album „Musique de France“, te su bili nominirani za Victorie de la Musique (Francuska) i Worldwide Awards Gillesa Petersona (Engleska). Iste godine Pierrot Casanova, Nicolas Borne i klavijaturist Kenzi Bourras su postali punopravni članovi ovog koletiva.

aci 14

Zanimljivo je da su nedavno lansirali vlastitu izdavačku kuću pod nazivom Acid Arab Records kojoj je cilj otkrivanje inovativnih producenata elektronske glazbe iz sjeverne Afrike i Bliskog istoka.

S nestrpljenjem iščekujemo što to sljedeće pripremaju.