Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IVR 9269

Peti Zagreb DISCO Festival ponovo je ispunio očekivanja publike, fanova, prijatelja, novinara i medija koji su od početka prepoznali i podržavaju ovaj urbani klupski spektakl. Ono što ovaj Festival izdvaja iz mnoštva drugih svakako je koncept s fluidnim i inovativnim programom, ali osnovnom idejom njegovanja kulture klupske glazbe i ikonografije sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina. Brojni posjetitelji iz Zagreba, drugih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja dodatan su vjetar u leđa organizatorima da ustraju u sad već tradicionalnom jednogodišnjem okupljanju ljubitelja zvuka nekadašnjih disko klubova.

U subotu, 21. prosinca 2019. publici je ponuđen jedan od najinteresantnijih klupskih, ali i svih ostalih ponuđenih božićnih programa. Na dvije odvojene pozornice Zagreb Disco Festival je ove godine dočarao priču o dva dominantna vala osamdesetih godina. Disco/funk/pop hitove maestralno su predstavili Borivoj Vincetić, Zvonko Kožić – XED i Anđelko Preradović – XXXtended na velikoj pozornici na kojoj su posebni gosti ove godine bili fantastični ABBA Real Tribute Band. Sedam odličnih muzičara s atraktivnim scenskim nastupom i najvećim ABBA-inim hitovima u live izvedbi doveli su atmosferu do usijanja uz pomoć publike koja je pjevala s njima. Sjajne cure iz Glitter pub upotpunile su program s prepoznatljivim šminkanjem i šljokicama, nezaobilaznim elementima sedamdesetih i osamdesetih.

IVR 9428

Uvod u malo alternativniju atmosferu na drugoj pozornici zagrijali su odličan Alen Kosanović, Tomi Phantasma s 80's video showom. Kao poseban gost nastupio je sjajan bend GIFT s autentičnim live audio-vizualnim performansom i donio presjek najboljih ostvarenja kultnog benda Depeche Mode. Za kraj je posjetitelje oduševio Zoran Pezo s glazbenim brojevima koji se rijetko imaju prilike čuti.

U osamdesetima šminkeri i alternativci, sada jedna velika Zagreb DISCO Festival familija i fantastična zajednička energija koju je bilo nemoguće ne osjetiti i spontano zaplesati. Multimedijalni sadržaj i kvalitetan program uz podršku produkcijski opremljenog Boogaloo- jamči Zagreb DISCO Festivalu posebno mjesto na zagrebačkom entertainment meniju. Ovaj Festival definitivno je event koji se ne propušta.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici