Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ova nova pravila oko radnog vremena održavanja koncerata su kao stvorena za sve one koji imaju policijski sat doma. Za djecu, za roditelje, za starčeke koji ne mogu dočekati kraj koncerta, a i za sve one koji drugi dan imaju ranojutarnje obveze. Svirka počinje u 20h (manje-više) i završava u 22h (malo kasnije, uz strepnju da će policija nabasati i u brizi za naše zdravlje rastjerati prisutne). Kakogod, dan poslije ste zahvalni na izostanku produžetaka. Ako se ikada vratimo u staro normalno, neke stvari možemo ostaviti u nasljeđe.

Let 3 su sinoć u Medici svirali po prvi put. Medika, taj prostor dugog poluraspada, što mu ne može ništa ni potres ni poplava ni sistem ni viša sila, i dalje piči svoj film. Derutni i dekadentni organizam koji opstaje u vrtlogu kaosa. A Let 3, bizarni i opičeni kakvi jesu, istovremeno zabavni i odbojni, zanimljivi i dosadni, izvrsno pariraju tom osebujnom prostoru. Iako je istina da Medika više voli neke opskurnije izvođače, u zadnje vrijeme čini se da pušu neki novi vjetrovi pa ih posjećuju eminentniji i viđeniji muzikaši domaće nam scene.

let3

Prlja i Mrle, i njihov prateći ansambl, drmali su svoj standardni repertoar uz poslovično perje, brojeve i sl. Iz početka se činilo kao da je Prlja u nekom novom, njemu nepoznatom ambijentu, ali kako je koncert odmicao i publika se opustila, tako je i kohezija postajala jača, pa se Prlja više uživio. Istina je da je s vremenom postalo teško i odbojno ih gledati onakve otromboljene i zapuštene, ali u samoj svirci ne osjeti se pretjerani zamor. Kritike koje ih već nekoliko godina prate da su postali parodija sebi samima i reciklažna dvorišta svoje kreativnosti, imaju svoje uporište. S druge strane, kako su kroz karijeru godinama prije svih anticipirali smjer u kojem će se popularna glazba kretati, možda je i ovo njihovo ukazanje zapravo pretkazanje?

l3m 31

Svejedno, svako toliko, Let 3 treba pogledati ne samo iz kulturoloških razloga. Neke pjesme, kolaboracije i glazbeni mišunzi dobiju smisla tek protekom vremena. Druge pak, ostaju zarobljene u vremenu, pa neke fore iz devedesetih danas više nitko ne kuži. Nije važno, nabrojite do 4, i recite „izgubljeni”. Uvijek je dobar osjećaj. Hvala Let 3!

l3m-01.jpg l3m-04.jpg l3m-05.jpg

l3m-08.jpg l3m-10.jpg l3m-11.jpg

l3m-12.jpg l3m-13.jpg l3m-14.jpg

l3m-16.jpg l3m-19.jpg l3m-20.jpg

l3m-21.jpg l3m-22.jpg l3m-23.jpg

l3m-24.jpg l3m-25.jpg l3m-26.jpg

l3m-28.jpg l3m-29.jpg l3m-30.jpg

l3m-31.jpg l3m-33.jpg l3m-35.jpg

l3m-36.jpg l3m-38.jpg

Setlista:

Luna Cinquina
21st Century Schizoid Man (King Crimson cover)
Ne trebam te / El Desperado / Fuck Famiglia
Vjeran pas (Termiti cover)
Kontinentio
Profesor Jakov
Mala soba
Izađi mala
Dijete u vremenu (Deep Purple/ Pink Floyd/ Šaban Šaulić)
Zurle Treštat (makedonska narodna)
Sokol (lička narodna)
Omađijaj me
999
Izgubljeni
Riječke ..čke
Drama
Ero s onoga svijeta (Završno kolo cover)
..rcem u čelo

Bis:

Nafta
Tazi tazi (Bele vrane)
Ženu varam
Sam u vodi