Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Opatijska publika imala je u utorak priliku uživati u jednom od rijetkih koncerata i to onom svjetski poznatog glumca, Rade Šerbedžije.

Jednako suveren na pozornici kao glumac, pjesnik i glazbenik u pratnji svog pratećeg sastava Zapadni kolodvor bend Šerbedžija je priuštio poseban i emotivan koncert publici koja je svaku njegovu izvedbu nagrađivala velikim pljeskom.

Između pjesama Barbara, Panonske trešnje, Ne marim da pijem, Povratak ratnika, Kad umre ljubav, Ne daj se Ines i ostalih koje su obilježile njegovu glazbenu karijeru, Rade je pričao anegdote i vodio dijalog s publikom. Koncert je započeo recitirajući Ujevićevu pjesmu Pobratimstvo lica u svemiru čijih riječi itekako postajemo sada svjesni u vremenu kad kulturu konzumiramo na kapaljku i pod pritiskom epidemioloških mjera.

Dvije posebne gošće na koncertu bile su njegova kćer Milica koja je otpjevala svoju autorsku pjesmu Milk and Honey i svjetski hit Green grass Toma Waitsa, te Sara Blažić koja je izvela kultnu pjesmu O jednoj mladosti Josipe Lisac.
Ovaj koncert bio je i prva prilika da uživo pred publikom odsvira i nove pjesme s netom objavljenog albuma Ne okreći se, sine. Pjesme s ovog albuma sadrže upravo onu boemsku notu koja Šerbedžiji savršeno odgovara, a on je u duhu božićnog darivanja poklonio svojoj publici upravo ovaj album.