Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Svakako je postojala namjera što u našem multimedijskom kolažu gradova regije koji ispraćaju panonskog mornara na posljednju plovidbu nismo uvrstili makedonsku prijestolnicu. Za to smo imali jako dobar razlog.

Razgovarajući s kolegom fotografom Stefanom Rajhlom o tome kako je gubitak Đoleta velik i nenadoknadiv te kako je reakcija ljudi diljem regije nevjerojatna, poslao mi je nekoliko fotografija kako se kod njih u Skopju fanovi opraštaju i prisjećaju voljenog Đoleta. Odlučili smo da ćemo napraviti posebnu foto priču, koju vam prilažemo niže.

DSC 6543 2

No, za razliku od većine ostalih, spontanih, okupljanja u ovo je bio uključen Grad Skopje. Okupljanje je organizirano pred Univerzalnom salom, koncertnom dvoranom u kojoj je Đole najčešće gostovao. Više od 500 fanova pjevalo je stihove Đoletovih pjesama, palilo lampaše i svijeće, donosilo bijele zečeve i pisma ljubavi i oproštaja, promatrajući projekcije fotografija s velikog video zida.

Bilo je, kao uostalom i svugdje te večeri u gradovima bivše Juge, emotivno, dostojanstveno i sjetno. Čak ni kiša, koja ovom prigodom nije protumačena kao slučajna meteorološka pojava, nije omela niti rastjerala fanove. Ostali su hrabri u ispraćaju svog panonskog mornara, baš kao što smo i mi to znali slušajući njegove koncerte pod prolomima oblaka. Đole je bio i još uvijek je te žrtve vrijedan.