Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Paromlinska 47, 29. travanj zagrebački klub Route 66, kao i puno puta do sada, bio je mjesto gdje se svira i sluša dobra glazba. Ovaj petak lijepo ispunjen Route 66 bio je rezerviran za promociju albuma "U momentu" zagrebačke grupe Mićo & Mačke. Sve je upućivalo da će ova večer biti predodređena za dobar provod uz dobro raspoloženi band, koji je odlično zabavljao jednako tako dobro raspoloženu nazočnu publiku.

Mićo & Mačke od samog početka vrlo sigurno i znalački vodili su ovu svirku i po svemu se osjećalo da tu jednostavno nema problema. Sjajna ritam sekcija: Pauk na bubnjevima i Gula na basu cijeli koncert drukali su i bili su doista raspoloženi. Izvrsna Anita na vokalu i saxu , te pridruženi im Ivica Premelč na saxu odlično su se nadopunjavali, dok je Jurica Leikauff odlično oslikavao "background" svake izvedene pjesme. Naravno, tu je i frontman banda Mićo, koji je glavna faca i cijelu ovu priču fura već dugi niz godina i jednostavno bez obzira na sve ne odustaje!

Od Crvene Kristine pa sve do primjerice Zemlja plače Mićo iskazuje svoju autorsku crtu, koja je zapravo ispunjena rock n' rollom i svime što se vezuje uz taj glazbeni žanr. Od samog početka koncerta i band i publika odlučili su provesti ugodnu večer, pjevati, plesati i zabavljati se uz glazbu koja je dolazila sa "stagea". Moram priznati da se već standardna ekipa iz Križevaca (Draženko ,Meri i Mike); jako dobro ufurala u cijelu ovu novu priču oko posjećivanja koncerata u zagrebačkim klubovima. Naime, kada nam se god ukaže prilika odlazimo na koncerte, družimo se , susrećemo ljude i naša priča zasigurno ima opravdanje. Naravno, mi to činimo s razlogom jer to na kraju priče ipak osigurava barem neku crticu, notaciju samo iskrene refleksije oko onoga što se zbivalo tijekom koncerta.

mm

Osobno, cijelu večer imao sam jako dobru vibru da ovaj nastup mora biti odličan, da će se ekipa iz banda željeti priključiti toj vibri i da zapravo svi imamo želju da ova večer prođe opušteno, veselo i ugodno! Kako se nižu stvari s set liste, tako i band i publika sve više osjećaju tu bliskost, tu konekciju i polako ali sigurno postaju jedno glazbeno biće, koje pulsirajući prati cijelu priču i postaje sve impresivnije i postojanije. Susrećemo već poznata lica i jasno je na ovakvim događanjima uvijek je uglavnom ista ekipa, koja traži svoju redovitu porciju dobe mjuze, kako bi mogla dalje funkcionirati i voziti taj svoj film. Drago mi je …da i ovaj band ima tu svoju "furku" od koje ne odustaje i dapače, još ju samo jače i izraženije gura naprijed.

Kada su počinjali Mićo & Mačke nisu mogli znati što se zbiva i što će se zbiti, bio je to tek početni elan i tzv,"šus" a onda se sve polako vraća na onaj razboriti dio priče. Danas sa ogromnim iskustvom, taj isti band Mićo & Mačke pokazuju da se glazbeno povjerenje i uvjerenje ne prodaje niti kupuje! To ipak morate imati u sebi i to ipak mora biti dio vas. Mićo i njegov band tu priču već njeguju dugi niz godina da ne pišem desetljeća.

Kada ih čovjek pogleda na "stageu" onda za da je to ekipa, koju valja respektirati iz više razloga!

d9

Naime, radi se prvo o mjestu održavanja koncerta… Route 66, već samo to ime kod nas izaziva svojevrsnu asocijaciju na odlične pjesme, glazbu općenito, na ono nešto, što je na ovaj ili onaj način obilježilo modernu glazbu 20. i 21. stoljeća. Upravo je Route 66 postao kultno r'n'r mjesto! Njegov prostor omogućuje taj neposredan kontakt s publikom, koja će vam odmah bez izmotavanja dati do znanja da li radite pravu stvar ili ne. Vjerujem i znam da zagrebački band Mićo & Mačke tu neće imati nikakvih problema. U njihovom slučaju čuje, se i osjeća sound pedesetih i šezdesetih godina, i ako se u toj glazbi osjeća suptilni mix bluesa, rock'n'rolla i countryja uz neprikosnovenu autorsku i prezentacijsku originalnost, uspjeh bi morao biti neizostavan. Ali, svi mi znamo gdje živimo...pa, kao i uvijek, kada se o našoj domaćoj glazbenoj sceni sve je to puno kompliciranije i kompleksnije i vjerujte mi ne da mi se to detaljnije elaborirati, ma, u ostalom sve već znate i zato još jedan veliki pozdrav ovom bandu na upornosti i trajnom ostanku na strani dobre i kvalitetne mjuze.

Kao pravi i zadrti rocker Mićo jednostavno stalno pokušava naglasiti kako Crvena Kristina nije njihova najveća i najbolja pjesma. Naime, njihovi albumi donose još odličnih, nadahnutih tema, koje bez imalo straha može prihvatiti čak i šira publika. A kada to još i ovako spontano izvode uživo, na koncertu priča definitivno poprima svoj pravi rockerski obol.

Želite neopterećeni provesti svoje slobodno vrijeme uz dobru vibru, furku? Želite to podijeliti s drugima …naravno….problema nema uz ovaj band vrijeme doista brzo curi i zabava , tulum je zagarantiran. Nije li to zapravo prva svrha svega ovoga…naravno, da je….i zato …"Let's dance and sing along!

Više o svemu saznajte na:
www.mackeband.com
https://www.facebook.com/mackeband
https://mbasic.facebook.com/mackeband/.../ms.c.eJw.
www.myspace.com/mackeband
https://www.instagram.com/mico_macke/
www.chansonfest.com

Set lista zapisana po sjećanju (ako sam nešto fulao nije namjerno!)

1. Crvena Kristina
2. U tami skrivena
3. Sada kad si otišla
4. Crni vlak
5. Pokloni mi
6. Kaput
7. Noćni program radio Zagreba
8. Halo generacijo
9.Zaboravljene ulice
10.T-T- Telefon
11.Oš neš Bangladeš
12. U momentu
13. Naši mali svjetovi
14. Zemlja plače
15. Moja fancy dama
16.Dugo i polako
17.Od grada do grada/3:43
18.I'm Still rockin'/2:55

Yours,
Mladen Loncar - Mike

d2

IMG 5f66a2311232b70684156de518ea6811 V

m2

m4

m5

m7

m8

m9



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici