Izvještaji

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

Subotnji rasprodani koncert Hladnog piva u dvorištu Povijesnog i pomorskog muzeja Istre na Kaštelu zatvorio je 3. open season fest u Puli u organizaciji Incognito Agency.

Kultno Hladno pivo otvorilo je pulsku proslavu 35-godišnjice svog postojanja pjesmom „Pjevajte nešto ljubavno“sa njihovog prvog albuma „Džinovski“. Nastavili su koncert sa kronološkom izvedbom najvećih hitova, kao što su „Fűr immer punk“, „Ljetni hit“, „Majica“, a isto tako izveli su i svoj zadnji singl „Štetočine“ koji je bio dobro prihvaćen među pulskom publikom. S obzirom na sva događanja u Puli u zadnjim tjednima kada se inicijativa građana okupila oko skupljanja potpisa za održavanje referenduma u svrhu zaštite prostora Lungomare ne čudi da je pjesma „Firma“ bila popraćena gromoglasnim uzvicima. Mile je također pozvao sve puležane da potpišu zahtjev za raspisivanje referenduma na punktu ispred ulaza u Kaštel.

hp

Uvijek je zanimljivo pratiti koncerte Hladnog piva, kada u jednom prostoru podjednako, bez ikakvih predrasuda mladi pankeri u potrganim trapericama poskakuju uz roditelje sa malom djecom i svi u isti glas pjevaju stihove pjesama.

Kao što i sam Mile kaže, niti jedan njihov koncert nije isti, tako je bilo i na sinoćnjem koncertu. Bend sa toliko iskustva osjeća puls publike te prilagođavaju svoj repertoar iz pjesme u pjesmu. Naravno da je uvijek najglasnije navijanje da se izvodi pjesma „Buba švabe“, obrada pjesme „Spiders in the Dressing room“ engleske punk rock skupine The Toy Dolls, koju očito bend nikada neće uspijeti nadmašiti, dok ovaj put ekipa na pozornici sluša i one „malo tiše“ povike koji su tražili pjesmu „Šank“ sa njihovog drugog albuma G.A.D.

Hladno pivo Pula 36 result

Naravno, sad već gotovo tradicionalno prilikom izvođenja pjesme „Teško je ful biti kul“ Mile poziva osobu iz publike koja se pridružuje na izvođenju rap sekvence, ovaj put Paulinu.

Nakon gotovo dvosatnog koncerta i izvikivanja publike „hoćemo još“ krenuo je bis. „Ezoterija“ i „“Pitala si me“ su pjesme koje sasvim dobro funkcioniraju i mogle bi biti savršene pjesme za pozdrav, ali ne i u Puli. Kao uvijek do sad, pulski koncerti se završavaju pjesmom „Kada sunce opet zađe“.

Sada, ostaje nam čekati slijedeću koncertnu sezonu, a možda je i vrijeme za neke nove zvukove nakon sedam godina od izdanja njihovog posljednjeg albuma „Dani zatvorenih vrata“. Pogotovo jer tekstovi omiljenog nam benda kritiziraju i opisuju aktualna događanja, a nitko ne može reći da materijala za kritiku nije bilo na pretek u posljednim godinama.

A tko zna, nakon što su dečki iz Gajnica, u svojih 35 godina održavali koncerte u svakojakim Arenama, možda se odluče i održati koncert i najstarijoj areni, ovoj pulskoj.

IzvještajiNovigrad je postao dom bluesa


Konstrakta u Zagrebu


Kids form the sky u Močvari


Dark alternativa u Boogaloou


Prepuna pulska Arena ispratila odlazak velikana


Artistični Urban sa svojom četvorkom popunio pulski Kaštel


Zatvoren je INmusic #15


INmusic festival - dan 3.


Drugi dan INmusic festivala


Otvoren je jubilarni 15. INmusic festival


Vlajternativni dokumentarac prikazan u Zadru


Rival Sons - rock je živ i diše punim plućima


Kasabian kao šlag na tortu jubilarnog INmusica


Nick Cave And The Bad Seeds na INmusicu


Njihovo veličanstvo The Killers


Deftones na INmusicu


Malady Lane prekratko, ali odlično


Gogol Bordello razvalili Main Stage


Royal Blood nastupili na main stageu


fenomenalni rastur World Stagea u ranovečernjim satima