Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U najtoplijem tjednu koji je probijao temperaturne maksimume zvijezde su se poklopile tako da je baš te srijede, kada je na Ljetnom kinu Tuškanac pozornica bila rezervirana za Pavel, odlučila pasti kiša. Pavel se nije dao, kao ni njihovi gosti, proba je nekoliko puta prekidana, koncert je pomaknut na kasniji termin, ali je održan. Čarobni ambijent prirodne oaze usred grada i glazba Pavela lijepo su se dopunili i na kraju rastjerali kišne oblake.

Pavel Dragutin Andric 18

 

Koncert je počeo pjesmom Bilo bi divno, i bilo je divno. Na ovom koncertu vratila se Tonka koju je zbog roditeljskih obaveza na posljednjih nekoliko koncerata mijenjala Vanda Winter. Atmosfera je bila opuštena, dobro popunjene tribine Ljetnog kina i dalje su ostavljale dovoljno intiman osjećaj koncerta, koliko bend uživa u tome što radi uspješno je preneseno na publiku. Riječi pjesme Sunce bile su proročke te večeri Al' jutrom će sunce osvijetliti tvoj put, jutrom će sunce nagraditi sav trud…

Pavel Dragutin Andric 4

Kako je koncert bio sjedećeg tipa Aljoša je izveo neke pjesme koje su bile prikladne za tu atmosferu, a inače ih nema priliku izvesti. Dirljivu pjesmu Od svjetla i ptica posvetio je svome djedu također jednom sjećanju na ljepša vremena, jednu sliku iz djetinjstva. U izvedbi ove pjesme ovom brojnom bendu pridružio se još jedan glazbenik - mladi Matej na violončelu.

Pavel Dragutin Andric 35

Gosti ovog koncerta bili su i Sanja, Marinko i Zec, nekadašnji članovi Novih fosila. Izveli su pjesmu Dani koji sjaje, aktualni singl koji polako, ali sigurno nalazi svoje mjesto na hrvatskim radiopostajama. Zvuk je točno ono što Pavel i predstavlja podsjetnik na neka stara vremena sa modernim prizvukom. Još uvijek daleko je kraj, još uvijek žari isti sjaj, još ima prkosa u nama... riječi su refrena u kojima su se uspješno pronašli i mlađi i stariji posjetitelj jučerašnjeg koncerta. Nakon te suradnje gosti koncerta izveli su svoju dobro poznatu Kako je dobro vidjeti te opet na što je Tonka prokomentirala kako će to biti teško nadmašiti.

Pavel Dragutin Andric 26

U drugoj polovici koncerta odsvirali su Ljubav, Samo da jutro, odličnu obradu Vrijeme života, Autentično osrednji, Bijela jedra... pjesma po pjesma i došao je kraj. Još bis - Treba svirati bas i Ako si za mogli bi jednom izaći i koncertu je došao kraj - Ovaj dio je najlakši, smjestit ću se u taksi, nema plakanja, otmjeno damski.

Setlista

Bilo bi divno
Na krivoj strani povijesti
Sunce
Jedan dobar dan
Dobri se zaborave
Poslije nas
Od svjetla i ptica
Čuvaj me
Dani koji sjaje
Kako je dobro vidjeti te opet
Sretni smo
Ljubav
Samo da jutro ne dočekam sama
Samo se dobri dani broje
Moj stan je prekinuo s njom
Vrijeme života
Autentično osrednji
Kučine
Ne daj na nas
Bijela jedra
Zbog tebe

BIS
Treba svirati bas
Ako si za mogli bi jednom izaći

IzvještajiAlter Bridge, Halestorm, Mammoth WVH u Domu sportova


Električni orgazam u Tvornici


Andre Rieu razgalio Arenu


Clutch i Tvornica treći put


Orvel + Grgur u Močvari


Mingus Big Band zatvorili ovogodišnji Zagreb jazz festival


Artan Lili u Tvornici Kulture


Grgur, Panda Rhei i Quiet Protest u Mochvari


Izvrstan koncert Flyera u Tvornici


Goran Bare i Majke u Domu sportova


Kayhan Kalhor i Erdal Erzincan na ZJF-u


Jazz/Takes Supergroup nastupili u Tvornici


Trio Christiana Sandsa otvorio Zagreb jazz festival


Sufosia predstavila novi album u Močvari


November fest No.2. dan 1.


Stjepan Jimmy Stanić i The Boys u VIB-u


Sting oduševio u zagrebačkoj Areni


Phantasmagoria u Boogaloou


COTA G4 izrokala Hard Place


Death metal veselje usred Budimpešte