Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kako je i bilo za očekivati, ovo je bio jedan jako dobar koncert. Karte su bile rasprodane već neko vrijeme tako da su preprodavači na Schlosserovim stubama tražili karte, niti jedan nije prodavao. Na društvenim mrežama svi su tražili karte, nisu prodavali. Budući da je ovo rock koncert, a ne neke lake note koje pune Arenu, mogu reći da mi je iznimno drago da je situacija takva.

Koncert je krenuo na vrijeme plus koja minuta sa stvari "Act of love" s kojom otvaraju ovu turneju. Iskreno, nisam previše pratila set listu jer sam jednostavno uživala u koncertu, ionako će biti objavljena. Iako sam na ulazu doživjela blagi šok, jer sam prvi put na Šalati od kad su izokrenuli cijeli setup, nije mi trebalo dugo da se snađem. Fale tribine, puno je manje mjesta na tribinama i to me malo razočaralo. Uglavnom, našla sam mjesto dolje jer ipak imam dovoljno centimetara u visinu da sve vidim od bilo kuda.

sm

Na početku je bilo užasno vruće, ljudi su se jedva gibali na svojim mjestima, ali kada je krenula "Let there be love" nekako smo zaboravili na ovu saunu. Dok smo se mi krčkali Kerr se obratio publici u jednom dosta humorističnom stilu što mi se jako svidjelo. Prvo je poslao pozdrave iz Glasgowa, posebno od Josipa Juranovića. Priznajem morala sam googlati da je to nogometaš našeg porijekla koji igra za Celtic. Eto sad i to znamo. Rekao je da će nam pričati polako jer mi znamo bolje engleski nego oni, Škoti. Fora su mu fore, ali to nije kraj. Zahvalio je svima što smo tako dugo čuvali karte ove dve i nešto godine i da je njima zapravo bilo super jer su imali sve te novce. Funny. Mislim da je idućom rečenicom malo podpiknuo zadnji bend na Šalati rekavši da se nada da smo ponijeli sendviče jer ovo će dugo trajati. I stvarno je, dugo su bili na bini, koncert je imao tri službena dijela. Dva velika s pauzom od nekih 20-ak minuta, moja procjena stvarno nisam pratila. Zadnji, treći dio, bio je bis i negdje oko 23 sata smo se polako razišli.

Edita DSC0410

Promatrala sam publiku, stvarno je bilo svih godišta. Mi koji smo nešto mlađi od samog benda i koji smo odrastali s njima, ekipa koja je starija od benda pa do kikača koji očito imaju jako dobre roditelje koji ih vode na dobre koncerte. Da, naravno, svi smo odvalili na najveće hitove i baš mi je prijatelj do mene rekao: Ovu znam. Mislim da je bila "She's the river", ali kad je krenula "Don't You (Forget about me)" onda sam pomislila, ovu stvarno svi znaju. Na "Book of briliant things" pjesmu započinje ženski vokal žene imena Sarah Brown, nešto predivno. Očarala me i bubnjarica Cherisse Osei, stvarno je razvalila. Čuli smo sve nam drage pjesme i jednu potpuno novu "First You Jump". Drugi dio koncerta još je više opustio publiku, pala je noć više nije bilo tako vruće, njihali smo se u ritmu i svi glasno pjevali. Usput sam saznala da je večeras u klubu Dva Osam (ex Jabuka) after party i svi s ulaznicama od koncerta upadaju free. Ja sam morala kući, a oni koji su bili nadam se da su se dodatno lijepo zabavili.

Edita DSC9889

Koncert je održan u sklopu "40 Years Of Hits" koja je trebala započeti 2020., a odnosi se na period 1979.-2019. njihova rada. Na žalost tada je sve otkazano, pa tako i ovaj koncert. Mi smo imali i potres pa je Šalata bila upitna i po tom pitanju, ali izgleda da ovaj setup dobro funkcionira.

Jako lijep koncert, interaktivan s publikom, šarolik u pjesmama i grafičkim izvedbama, što jako volim.

Edita__DSC0005.jpg Edita__DSC0020.jpg Edita__DSC0040.jpg

Edita__DSC0082.jpg Edita__DSC0087.jpg Edita__DSC0107.jpg

Edita__DSC0154.jpg Edita__DSC0203.jpg Edita__DSC0209.jpg

Edita__DSC0213.jpg Edita__DSC0237.jpg Edita__DSC0238.jpg

Edita__DSC0255.jpg Edita__DSC0291.jpg Edita__DSC0295.jpg

Edita__DSC0342.jpg Edita__DSC0359.jpg Edita__DSC0382.jpg

Edita__DSC0410.jpg Edita__DSC0416.jpg Edita__DSC0429.jpg

Edita__DSC0451.jpg Edita__DSC9721.jpg Edita__DSC9768.jpg

Edita__DSC9818.jpg Edita__DSC9870.jpg Edita__DSC9889.jpg

Edita__DSC9948.jpg Edita__DSC9957.jpg Edita__DSC9978.jpg

Edita__DSC9983.jpg Edita__DSC9989.jpg

Set 1
Act of Love
Love Song
Let There Be Love
Glittering Prize
Promised You a Miracle
Book of Brilliant Things
Mandela Day
First You Jump
Belfast Child

Set 2
Theme for Great Cities
King Is White and in the Crowd
Waterfront
She's a River
Once Upon a Time
Someone Somewhere in Summertime
See the Lights
All the Things She Said
Don't You (Forget About Me)
Let It All Come Down
New Gold Dream (81-82-83-84)

Bis
Speed Your Love to Me
Alive and Kicking
Sanctify Yourself