Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sarajevska diva sevdaha Amira Medunjanin održala je sinoć na rasprodanom pulskom Kaštelu koncert za pamćenje. U pratnji multiinstrumentalista Zorana Majstorovića i Antonia Vrbičkog na harmonici, Amira je povela oduševljenu publiku na svojevrsnu gotovo dvosatnu „sevdah šetnju“. Pred brojnim auditorijem, Medunjanin je bila izvrsno raspoložena te je zabavljala publiku koja je izvrsno prihvaćala svaku pjesmu i svaku dosjetku.

am

Svojom neposrednošću u komunikaciji sa publikom, te izvanrednim glasom, Medunjanin je ponovo dokazala svoju reputaciju vrhunskog umjetnika. Priredila nam je tako presjek svojih uspješnica sa svih svojih albuma, pa tako i sa posljednjeg albuma „For Him and Her“ na kojem je odala počast Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić.

Ljubav prema tradiciji gaji se od malih nogu, pa tako i ova jedinstvena umjetnica čuva glazbeno naslijeđe Balkana, kojem pridodaje kvalitetnu i novovalnu glazbu Štulića, Šobića, Idola ali punk-a koji joj je u srcu i duši i danas.

amira pula 13 result

Tokom koncerta sjetila se tako i svojeg prvog nastupa u Puli, koji se dogodio upravno na Kaštelu, nakon kojeg su uslijedili koncerti na Malom Brijunu, pa i u Areni. Za razliku od ustaljenih i pripremljenih koncerata, dinamika i repertoarni razvoj koncerta, prirodno je dopunjen zahtjevima publike. U jednom trenutku, dok su se rješavale tehničke poteškoće, Amira je svojom a capella izvedbom počastila publiku koja je uživala u njezinom upečatljivom vokalu.

amira pula 7 result

Amira Medunjanin zaista nije nikoga ostavila ravnodušnim, a svojim izvedbama otvorila je vrata za neke nove svjetove i još jednom dokazala da ju sa pravom uspoređuju sa Cesariom Evorom i Billie Holiday.

IzvještajiŽestoki Partibrejkersi ispunili pulski Kaštel


Elemental spekaklom obilježio 25 godina karijere


Muse u Austriji


Željezna djeva započela svoj pohod u Ljubljani


Buč Kesidi na Šalati: rock koji rasprodaje dvorane


Povratak Josipe Lisac u Lisinski


Goran Bare i Majke „pokorili“ Split


Bluzy Threesome u Koprivnici predstavili debitantski album


Ansambl Lado i Borna Šercar's Jazziana Croatica nastupili u Splitu0


Sea Star 2023. - dan drugi


Sea Star 2023. - Dan 1.


"Queen: Bohemian Rock Symphony" u Zagrebu


Valley Of The Sun - High Priests Of Hellish Riffs


40 godina W.A.S.P.-a u Kinu Šiška


Bajaga i Instruktori vratili toplinu hladnom proljeću


Večer ugodnih glasova u Močvari


Donny McCaslin Quartet nastupio na 14. Jazzg


Sjajna glazbeno-plesna večer u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a


The Mission u Boogaloou


Roger Waters u Budimpešti