Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sarajevska diva sevdaha Amira Medunjanin održala je sinoć na rasprodanom pulskom Kaštelu koncert za pamćenje. U pratnji multiinstrumentalista Zorana Majstorovića i Antonia Vrbičkog na harmonici, Amira je povela oduševljenu publiku na svojevrsnu gotovo dvosatnu „sevdah šetnju“. Pred brojnim auditorijem, Medunjanin je bila izvrsno raspoložena te je zabavljala publiku koja je izvrsno prihvaćala svaku pjesmu i svaku dosjetku.

am

Svojom neposrednošću u komunikaciji sa publikom, te izvanrednim glasom, Medunjanin je ponovo dokazala svoju reputaciju vrhunskog umjetnika. Priredila nam je tako presjek svojih uspješnica sa svih svojih albuma, pa tako i sa posljednjeg albuma „For Him and Her“ na kojem je odala počast Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić.

Ljubav prema tradiciji gaji se od malih nogu, pa tako i ova jedinstvena umjetnica čuva glazbeno naslijeđe Balkana, kojem pridodaje kvalitetnu i novovalnu glazbu Štulića, Šobića, Idola ali punk-a koji joj je u srcu i duši i danas.

amira pula 13 result

Tokom koncerta sjetila se tako i svojeg prvog nastupa u Puli, koji se dogodio upravno na Kaštelu, nakon kojeg su uslijedili koncerti na Malom Brijunu, pa i u Areni. Za razliku od ustaljenih i pripremljenih koncerata, dinamika i repertoarni razvoj koncerta, prirodno je dopunjen zahtjevima publike. U jednom trenutku, dok su se rješavale tehničke poteškoće, Amira je svojom a capella izvedbom počastila publiku koja je uživala u njezinom upečatljivom vokalu.

amira pula 7 result

Amira Medunjanin zaista nije nikoga ostavila ravnodušnim, a svojim izvedbama otvorila je vrata za neke nove svjetove i još jednom dokazala da ju sa pravom uspoređuju sa Cesariom Evorom i Billie Holiday.

IzvještajiOpeth u Tvornici


Sharon Kovacs u Tvornici


Hard Place proslavio 12-i rođendan


Klasična hrvatska četvorka +2 u Splitu


Partibrejkers obilježili velikih 40 godina


2Cellos se u rasprodanoj Areni


Kings of Convenience na tvrđavi sv.Mihovila


Pips, Chips & Videoclips na Šalati


Urban&4 na Sunčanoj strani Prisavlja


Hélène Grimaud nastupila na Ljubljanskom festivalu


Hladno pivo nastupilo u Karlovcu


Pixies na Zagrebačkom velesajmu


Kries dobro „izgorio“ u solinskoj Gradini


Vatra i Urban&4 na Danima piva


Richard Bona i „napolitanska mafija“ osvojili Makarsku


Švedski desant na Abbaziu


Tame Impala u Puli


Održan je kultni Viva La Pola! festival


Prepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje