Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Kako to biva, vani koncerti počinju na vrijeme i satnica je uvijek točna, a tako je bilo i na bečkom koncertu Godsmacka.

Prije Godsmacka, publiku je imao priliku zagrijati domaći bend Autumn Bride - symphonic metal band sa ženskim vokalom. Bili su solidni, no ništa posebno, barem meni, a ni publika nije djelovala nešto pretjerano zagrijana. No, svirali su samo pola sata i dali su sve od sebe.

U 21 h na stage dolazi Godsmack uz Mix Master Queen Mega Mix, a zatim je uslijedila popularna When Legend Rise. E tu su se već stvari počele zahuktavati i Sully Erna je dizao publiku cijelo vrijeme. Ne samo Sully, čitav bend se trudio napraviti pravi rock show i uspjeli su.

gds

Bilo je par zanimljivih trenutaka na kojima bi, vjerujem, Hrvatska publika puno bolje reagirala, ali dobro. Naime, Sully je pitao imaju li u Beču kakav nogometni klub, slabo se čuo odgovor, a na pitanje imaju li kakav "chant" ili himnu skoro da se nije glasa čulo. Sully je zaključio da je fulao temu i da očito im je nogomet loš te da mora naći drugu temu kojem će ih publika pokazati koliko su željni dobrog rocka. I uspio je! Vjerujem da bi kod nas to prošlo uz puno urlika i više energije, ali općenito imam takav dojam kad god sam u Beču da je tamo publika manje energična. Možda se varam, tko zna.

IMG 5513

Nakon par žestokih pjesama uslijedila je Voodoo i cijeli Gasometar je pjevao što je bilo za naježiti se, a potom iznenađenje. Drum Battle - na stage dolazi još jedan bubanj, Sully sjeda za njega i simultano s bubnjarem sviraju, dobacuju si palice, bubnjevi se vrte, rade mix raznih svari Back in Black/ Walk This Way / Enter Sandman / Tom Sawyer. E to je bilo doista neopisivo zabavno, energično i dobro. Još dvije stvari i bend je gotov.

Naravno, uslijedio je bis koji je započeo s Under Your Scars prije koje Sully Erna poziva priča iskustvo s ovisnostima, depresijama i suicidima, teškim danima i fundaciji Scars te poziva sve koji imaju problema ili znaju nekoga da se javi jer nitko ne bi smio biti sam u takvim trenucima. Uslijedio je ogroman pljesak i zajedničko pjevanje pjesme. Baš onako divan trenutak.

IMG 5496

Koncert su završili s I Stand Alone i mislim da je tu publika naviše reagirala, kao da su se probudili konačno. Nažalost, bio je kraj koncerta. Bend je obećao doći i sljedeće godine i također su najavili novi album koji uskoro izlazi. Sve u svemu, moja očekivanja Godsmack benda Live su i više nego ispunjena, voljela bi ih doživjeti i gledati u Hrvatskoj jer stvarno vjerujem da bi uz ovako odličan bend, publika bila energičnija i atmosfera puno bolja. Sve u svemu, za mene, srce puno ko kuća nakon koncerta. Uživo su odlični, zabavni, veseli, iskreni. Tko ih nije gledao, a voli hard rock, sljedeći put se zaputiti gdje god da svirali, neće vam biti žao.

Setlista

Intro : Mix Master Queen Mega Mix
1. When Legends Rise
2. Keep Away
3. Cryin' Like A Bitch
4. Unforgettable
5. Awake
6. 1000hP
7. Something Different
8. Voodoo
9. Drum Battle
10. Whatever
11. Surrender

Bis
1. Under Your Scars
2. Rocky Mountain Way
3. Bulletproof
4. I Stand Alone

IzvještajiMingus Big Band zatvorili ovogodišnji Zagreb jazz festival


Artan Lili u Tvornici Kulture


Grgur, Panda Rhei i Quiet Protest u Mochvari


Izvrstan koncert Flyera u Tvornici


Goran Bare i Majke u Domu sportova


Kayhan Kalhor i Erdal Erzincan na ZJF-u


Jazz/Takes Supergroup nastupili u Tvornici


Trio Christiana Sandsa otvorio Zagreb jazz festival


Sufosia predstavila novi album u Močvari


November fest No.2. dan 1.


Stjepan Jimmy Stanić i The Boys u VIB-u


Sting oduševio u zagrebačkoj Areni


Phantasmagoria u Boogaloou


COTA G4 izrokala Hard Place


Death metal veselje usred Budimpešte


Godsmack rasturili u Beču


Hladno pivo - velika fešta u malom mjestu


Macy Gray nastupila u Tvornici


The Cure - multigeneracijski koncert za pamćenje


Porcupine Tree nastupili u Gasometru