Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Kažu oni „čekanje ne vredi jer ljubav je posredi“, e ovaj put se čekanje isplatilo i vrijedilo se strpiti dvije i pol godine da dočekamo Artan Lili u velikom pogonu Tvornice Kulture. Kako su najavili tako su i ispunili veliki pogon na radost svih nas koji smo sinoć svjedočili jednom vrlo zanimljivom koncertu.

Osebujni kakvi jesu Artan Lili su nam, u sklopu svoje turneje povodom deset godina rada, sinoć izveli hrpu svojih najboljih stvari. Od „Rokenrol posle rokenrola“ do „Džoni“ i „Mace“ na koju je Tvornica otkinula totalno. Mislila sam da sam rijetka kojoj je Maca tako dobra, a kad ono svi sruke u zrak. Zanimljivo je koliko im se pjesme međusobno razlikuju, a opet savršeno uklapaju u njihov prepoznatljivi noise pop zvuk. Svojim specifičnim izričajem, od kad su krenuli prije deset godina izrasli su u jedan od najkvalitetnijih i najkreativnijih alter-rock bendova, kako se svrstavaju.

al

Osim glazbeno zanimljivog izričaja, njihovi su nastupi popraćeni i zanimljivim vizualnim efektima koji binu i izvedbu vode u neku drugu, šareno blještavu dimenziju. Tako smo sinoć bili prošaranim crvenim trakama i šarenim točkicama, a fora sa rasvjetom od ispod izviđača daje poseban efekt.

al20 result

Pjesme koje su sinoć dobile ekstra odgovor od strane publike bile su očekivano one inače najslušanije. „Foliram“ na koju su mnogi muškarci skladno klimali glavama u znak odobravanja, e sad jesu li se našli u tome ili odobravaju stav to ne znam, kako bilo stvar je odlična. „Maca“ na koju su doslovno svi skočili u isti tren. „Rokenrol posle rokenrola“ koja je, inače, snimljena u kolaboraciji s Canetom (frontmenom grupe Partibrejkers) i izašla je kao još jedan od sniglova u nizu. Nova izdanja izlaze redom kao singlovi, a nastali su kao suradnja s kolegama sa scene. Na ovaj način izdavanja pjesama odlučili su se jer smatraju da je danas lakše zaokupiti slušatelja povremenim kraćim izdanjem nego cijelim albumom, što priznajem ima smisla i njima dobro prolazi. Bilo je tu još super stvari „Srce“ i „Džoni“ (singl 2012.) kao starije stvari s albuma „Artan Lili“ iz 2014. godine i „Ako stanemo tu“ koja je dobila fantastičan odgovor od strane publike.

al25 result

Dugo su svirali, tek su oko 23 sata otišli s bine nakon što su kao zadnju stvar izveli „Nije svejedno“ i zahvalili se publici . Izašli su na dva bisa jer nam nije bilo dovoljno pa smo ih dva puta izvukli natrag.

Sve u svemu dobar koncert jako dobrog benda. Samo neka nastave tako dalje biti svoji i biti zanimljivi.

IzvještajiGibonni čarolijom oduševio i napunio Arenu Varaždin


Buč Kesidi i euforija šljokica u Sax!-u


Promocija IDEM-ovog albuma "POYY"


Božo Vrećin Atanor sevdaha i etno popa kao metafore života


Kosheen u Zagrebu: Simbioza benda i publike


Harlem Gospel Choir donijeli duh američkog Juga u Lisinski


Damir Urban&4 uz gudački orkestar raspjevali Osijek


Crime + The City Solution i Joshua Murphy


Po metra crijeva uveselili Zadrane originalnim ča-metalom


Rambo Amadeus u Sax!-u


Asaf Avidan nastupio u Hrvatskom domu u Splitu


Tihomir Pop Asanović nastupio u Tvornici kulture


Jelusick band i Split se očito javno vole


Buža i Smrdljivi Martini - bendovi koji zaslužuju veću pozornost


Promocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu