Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Iako su neki gradovi svoje Advente otvorili usporedo s paljenjem prve adventske svijeće, ima i onih koji su za otvorenje odabrali tjedan nakon, odnosno prvi prosinački tjedan. Križevci su uzjahali val ovih posljednjih i jučer na ne baš pretjerano ugodnih, ali podnošljivih +3 otvorili najšareniji, najveseliji i najkičastiji dio godine. I kako su samo Križevci ušli u ovo srcu toplo razdoblje! Ma na najbolji mogući način! Robert Mareković i grupa Swingers kolažem rock 'n' roll, rockabilly, swing uspješnica te, dakako, nezaobilaznih blagdanskih pjesama jednostavno su oduševili sve. A da su se i oni osjećali ugodno, iako promrzli, ide u prilog da su koncert predviđenog trajanja od nekih do 90 min produžili do gotovo punih 120!

swingers

Kakvo je samo osvježenje gledati ih i doživjeti u ovo doba za razliku od nekih drugi žanrovski upitnih bendova i izvođača koje manje sredine običavaju angažirati kao zvijezde svojih adventskih otvorenja. Ma bio je pravi je užitak čuti u njihovoj izvedbi sve te krasne božićne i ne božićne klasike. Ma u redu, osobito ove božićne jer je ovo jedino doba kad ih možete čuti u živo, a ovaj divan mnogočlani bend predvođen neponovljivim Marekovićem pogađa u samu srž Božića i puni vas toplinom u središte vašeg bića, iako neki atmosferskim utjecajima izloženi dijelovi tijela viču „hladno je, vuci se u toplo!“. bilo bi potpuno pogrešno poslušati zdrav razum i ne riskirati malo prehlade te propustiti svu raskoš glazbenog zastora koja nas je prekrio sinoć. Ubojita brass sekcija (Henigman, Stipanićev, Dropuljić i Janušić), neumorna ritam sekcija (Vuskan i Vondra), razigrani pianist Zečević i gitarist „Chuck Berry“ Basarić suvereno su i razigrano te neprekidno držali kvalitetu izvedbe na visokoj razini iako je sasvim jasno da na temperaturama bliskim ništici prsti, usne i svi inače savitljivi i pomični dijelovi tijela postaju sporiji i „neposlušni“. Ovdje toga ili nije bilo ili se nije primijetilo, a divna Danijela te besprijekorni Robert bili su zvijezde na ovako savršeno okićenom božićnom drvcu.

Swingers Dragutin Andric 62

I još jedan kuriozitet ovog nastupa, a i posebna čast koja je Križevcima ukazana je premijerno predstavljanje novog Marekovićevog sakoa, kupljenog prije nekih mjesec – dva na još jednom od njegovih redovitih posjeta američkom jugu (ovoga puta začinjenog i s malo Havaja). Hvala Roberte na tome i na divnoj adventskoj večeri. Hvala cijelom bendu i iako se nadam da ćemo ih vidjeti i u toplijem godišnjem dobu, ne bih imao ništa protiv da se ovakav adventski nastup ponovi i iduće godine pa čak i da postane svojevrstan običaj. Ovakvih nastupa se ne možeš zasititi, ovakvi nastupi jednostavno ne mogu dosaditi.

IzvještajiChui u Petom kupeu


Mjuzikl "Ljepotica i zvijer"


Lutke na koncu @ Tvornica kulture


Kratko i upečatljivo iskustvo


Bosak & The Second Hand Band Live In Vidra Theater


Lačni Franz u Hard-Placeu


Cinkuši u močvari obilježili kraj godine


Komemoracija u HNK za Massima


Urban&4 u Saxu - sutra ćemo pričati!


Slavonski božićni domjenak na malo drugačiji način


Zagorski pankeri proslavili kraj godine


Partibrejkers u Vintageu


Zeal & Ardor u Močvari


Zimski MUF rastopio Hard Place


Widowspeak supp. Camille Camille


Odinova večer južnjačkog rocka


Vojko V u Tvornici


Stoneraj na najjače


Kries užario prepunu Močvaru


Milky Chance održali koncert u zagrebačkoj Tvornici