Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Svoj na svome. Da, da – dočekah i ja svoju dozu crnila. Močvara je idealno mjesto za ovakve priče. Moram priznati da sam s velikim očekivanjima došao na ovaj nastup, a to često završi s razočaranjem. Crnometalni puk se tradicionalno okupio pred Močvarom i vide se tu uglavnom poznata lica i ljudi s kojima je uvijek gušt popit pivicu i prokomentirati što ima novoga u našem metalnom Svijetu.

Za one koji ne znaju, ova blekerska četvorka je anonimna i dolaze zakrabuljeni na pozornicu i, kao i većina sličnih bendova, nemaju nikakav direktan kontakt s publikom i svoju priču baziraju na anonimnosti. Ni setliste njihovih nastupa, u principu, ne postoje pa ćete se morati osloniti na uho vašeg izvjestitelja da je pohvatao sve kako treba.

Kao podršku su doveli grčki Isolert. S malo zakašnjenja oni su počeli svoj set i već s prvim rifom je bilo jasno da svoju glazbu baziraju na bazičnom, skandinavskom zvuku.

IMG 4146

Odličan, brz, snažan nastup, mrak nas je sve pojeo, a bend nas je napao čistim crnim metalom. Prvi put su došli u Hrvatsku i iskreno se nadam da neće dugo proći da nas opet posjete. Vrlo upečatljivih pola sata u izmjenama žestokih rifova, odlične ritam sekcije i moćnog pjevanja. Obavezno poslušajte njihov posljednji album „World in Ruins“, s koje su i bile većina pjesama sa set-liste, a posebice je upečatljiva upravo ta naslovna koja kratko i jasno sažima današnjicu u kojoj živimo.

IMG 4147

Setlista:

Intro
Your hypocrisy
Fire, ash, blood
As we die
Extintion
Empty memory
Isolated soul
World in ruins

IMG 4143

U pripremi za ovaj koncert malo sam se bacio na slušanje albuma “The Redemptive End” kojeg promoviraju ovim koncertom, pa sam svoja razmišljanja usporedio s onima nekih kolega koje su radili recenziju istog. Najbolja rečenica koju sam pročitao bila je: „Genijalan album, crn kao noć, a ujedno melankoličan kao dijete koje plače, a ne možeš ga utješiti“.

Upravo zato sam puno očekivao. GROZA je ispunila i premašila moja očekivanja. Mrak, magla, igra svjetala, četiri zakrabuljene spodobe izlaze na pozornicu i počinju svoj ritual.

IMG 4144

P.G., M.S., U.A. i T.H.Z. – su mašina koja konstantno melje. Ritmičko benganje koje te tjera na rub potresa mozga ispresjecano melodičnim partiturama koje te na trenutak umire, a onda opet odvuku u tamu i ponor crnila i nastavljaš omamljen što od zvuka, što od graničnog contusia capitis, što od alkohola. Od prvog zvuka Sunken in Styx do zadnje tona u Nomewards – potpuna kontrola. Tu i tamo su podigli svoje čaše i boce i nazdravili nam (što baš i nije uobičajeno kod ovakvih bendova) jer su i oni osjetili odličnu vibru koja je dolazila iz publike. Kako su mistično počeli, na isti način su mistično i obavijeni maglom nestali s pozornice i nekako se stvorio osjećaj da je sve to skupa prekratko trajalo.

A crna Močvara je bila vrlo lijepo popunjena u ovoj bleckerskoj noći i naša crna srca su bila ispunjena na ovoj odličnoj koncertnoj predstavi. Čak i oni koju su zalutali na ovaj gig (kao moja frendica Danijela) su nakon koncerta rekli da je bilo fantastično. A to puno govori. Stoga tko nije bilo može mu žao biti.

A mi koji smo bili borit ćemo se još koji sat s tinitusom i slagati dojmove i nadati se da će nam ovakve poslastice postati redovitije.

„Through eternal sorrow, to everlasting void, guide us to the redemptive end“

Setlista:

Sunken in Styx – Part I – Submersion
Sunken in Styx – Part II – Descent
Elegance of irony
The redemptive end
Unified in void
Ouroboros
Thanatos
Nil
Nomewards

IzvještajiChui u Petom kupeu


Mjuzikl "Ljepotica i zvijer"


Lutke na koncu @ Tvornica kulture


Kratko i upečatljivo iskustvo


Bosak & The Second Hand Band Live In Vidra Theater


Lačni Franz u Hard-Placeu


Cinkuši u močvari obilježili kraj godine


Komemoracija u HNK za Massima


Urban&4 u Saxu - sutra ćemo pričati!


Slavonski božićni domjenak na malo drugačiji način


Zagorski pankeri proslavili kraj godine


Partibrejkers u Vintageu


Zeal & Ardor u Močvari


Zimski MUF rastopio Hard Place


Widowspeak supp. Camille Camille


Odinova večer južnjačkog rocka


Vojko V u Tvornici


Stoneraj na najjače


Kries užario prepunu Močvaru


Milky Chance održali koncert u zagrebačkoj Tvornici