Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Ekipa koja je izvrnula sve što se izvrnuti da, opet je na napravila gužvu u Hard Placeu. Zapravo im to i nije bilo bitno, ali kada su već nudili gužvu, ovi su iskoristili. Kreš, Krumpa, Niđo i Ico stajali su na stageu i nije im bilo jasno zašto ekipa u publici skače i ludesa. Oni su bili tako normalni. Studenti prava i pravnici obližnjeg suda došli su kamuflirani na edukacije, ljubitelji eskapizma i bijeg u prirodu, isto. Zapravo, to opće nije bio koncert, nego edukacija. Nama ostalima nije bilo jasno kako smo izdržali bez njih od prošlog koncerta. Tri godine, teške godine.

Pokušao sam ovaj tekst napisati relativno normalno, ali nije išlo. Zapravo, išlo je, ali to je bio onda tekst o normalnom bendu koji se zahvaljuje i ulizuje publici, koji žicaju za pljesak nakon svake stvari i koji se moraju posebno truditi da napune pola dvorane. To nisu ti dečki.

z

Počeli su tako da bi najradije da ne moraju svirati, nego da večer provode doma pred televizorom, ali ako je klub već bio pun onda sviraju. Objasnili su i to da već dugo nemaju novih pjesama, uz ogradu ako ima u dvorani koji novinar. Vole da svi, ili gotovo svi u publici znaju sve pjesme, a da imaju nove, zvučali bi kiselo kao demo bend, a oni to definitivno nisu. Oni su baš drugačiji i baš ih briga zbog toga. Najgore je da je to njima jasno, ali ne i drugima. Normalni bendovi snimaju albume, trude se, čitaju nepotrebne osvrte na svoje koncerte, poput ovoga. Oni ne.

DSCF8559

Ključna pjesma im je prepjev ljigavoga pjesmuljka s neke radio stanice koja vole domaćice. Onda pjesma naslova koja ništa ne znači, pa o tome kako je lijep život na selu i okružen kravicama, a svi seljaci bježe u grad pa kako je perspektivni mladić razbijao šajbe automobilima… Oni su napunili Hard Place, doveli masu do delirija, a sve to skupa ispod prostorije gdje Vlada RH održava sjednice, ako nisu telefonske, i gdje je najveća zbirka knjiga i pameti u ovoj državi.

Nikako mi ne ide ovaj osvrt, još mi grmi u uhima…

IzvještajiChui u Petom kupeu


Mjuzikl "Ljepotica i zvijer"


Lutke na koncu @ Tvornica kulture


Kratko i upečatljivo iskustvo


Bosak & The Second Hand Band Live In Vidra Theater


Lačni Franz u Hard-Placeu


Cinkuši u močvari obilježili kraj godine


Komemoracija u HNK za Massima


Urban&4 u Saxu - sutra ćemo pričati!


Slavonski božićni domjenak na malo drugačiji način


Zagorski pankeri proslavili kraj godine


Partibrejkers u Vintageu


Zeal & Ardor u Močvari


Zimski MUF rastopio Hard Place


Widowspeak supp. Camille Camille


Odinova večer južnjačkog rocka


Vojko V u Tvornici


Stoneraj na najjače


Kries užario prepunu Močvaru


Milky Chance održali koncert u zagrebačkoj Tvornici