Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Srijeda, sredina radnog tjedna, zagrebačke ulice okupane svjetlom i šušurom predbožićnog doba, svatko juri u svome smjeru za svojim brigama. Usred svega toga našao se jedan koncert u dvorišnom klubu Sax!-u, Urban&4. Koncert je bio rasprodan u rekordnom roku, čim su ulaznice puštene u prodaju planule su. Ako ste bili jedan od sretnika koji su ulovili svoj primjerak ulaznice imali ste sreće doživjeti Urbana i njegovu četvorku uživo. Ovo mi nije bio prvi Urbanov koncert, ali svaki, pa čak i oni na kojima ne može stajati od bolova, odrađuju se vrhunski i uvijek donose nešto novo.

u4

Priznajem da su mi Urbanovi klupski koncerti najdraži, još od mog prvog njegovog koncerta u jednom zadimljenom mariborskom klubu, prije previše godina. Na pozornicu izlazi ova vrlo dobro uigrana četvorka, Luka Toman na gitari, Sandi Bratonja na basu, Saša Markovski klavijature i Marko Bradaschia bubanj. I naravno vokal Damir Urban koji se na pozornicu penje noseći svoj kofer čudesa. Ovoga puta iz njega je izvadio zvučnik starog gramofona koji mu je u nekoliko navrata poslužio kao megafon, s ograničenom snagom zvuka za što je tonac dobio sve zasluge.

Urban4 Dragutin Andric 24

Hitovi su krenuli od početka, novi, stari, svaki je odgovarao upravo tom trenutku. Publika je reagirala na sve, od samo početka i Nitko osim nas, preko Odlučio sam da me voliš, Dobar znak, Ruke, Nebo, Sama, Moja voda, Mala truba... Snažni tekstovi, bogati u slikama i tonovima, ogoljeni doživljaji i osjećaji pretočeni u stihove doživljavali su se te noći svim osjetilima. Ekipa stvarno zvuči svjetski, zrelo, a publika to osjeti i nagrađuje. Bilo je tu i mladih i starih, baza fanova je sigurna ako nastave s ovome što rade i kako rade usred izvrnutog svijeta sa štapićem u ruci i u pozi dirigenta.  

Urban4 Dragutin Andric 20

Dva sata svirke i kraj, ukrali smo noći još minutu ili dv'je na bisu uz Glas Jeka, Black Tattoo i Astronauta. A kakva je to tek izvedba bila! Još jedna priča o kojoj će se danima pričati dok se ne slegnu svi dojmovi.

IzvještajiChui u Petom kupeu


Mjuzikl "Ljepotica i zvijer"


Lutke na koncu @ Tvornica kulture


Kratko i upečatljivo iskustvo


Bosak & The Second Hand Band Live In Vidra Theater


Lačni Franz u Hard-Placeu


Cinkuši u močvari obilježili kraj godine


Komemoracija u HNK za Massima


Urban&4 u Saxu - sutra ćemo pričati!


Slavonski božićni domjenak na malo drugačiji način


Zagorski pankeri proslavili kraj godine


Partibrejkers u Vintageu


Zeal & Ardor u Močvari


Zimski MUF rastopio Hard Place


Widowspeak supp. Camille Camille


Odinova večer južnjačkog rocka


Vojko V u Tvornici


Stoneraj na najjače


Kries užario prepunu Močvaru


Milky Chance održali koncert u zagrebačkoj Tvornici