Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Srijeda, sredina radnog tjedna, zagrebačke ulice okupane svjetlom i šušurom predbožićnog doba, svatko juri u svome smjeru za svojim brigama. Usred svega toga našao se jedan koncert u dvorišnom klubu Sax!-u, Urban&4. Koncert je bio rasprodan u rekordnom roku, čim su ulaznice puštene u prodaju planule su. Ako ste bili jedan od sretnika koji su ulovili svoj primjerak ulaznice imali ste sreće doživjeti Urbana i njegovu četvorku uživo. Ovo mi nije bio prvi Urbanov koncert, ali svaki, pa čak i oni na kojima ne može stajati od bolova, odrađuju se vrhunski i uvijek donose nešto novo.

u4

Priznajem da su mi Urbanovi klupski koncerti najdraži, još od mog prvog njegovog koncerta u jednom zadimljenom mariborskom klubu, prije previše godina. Na pozornicu izlazi ova vrlo dobro uigrana četvorka, Luka Toman na gitari, Sandi Bratonja na basu, Saša Markovski klavijature i Marko Bradaschia bubanj. I naravno vokal Damir Urban koji se na pozornicu penje noseći svoj kofer čudesa. Ovoga puta iz njega je izvadio zvučnik starog gramofona koji mu je u nekoliko navrata poslužio kao megafon, s ograničenom snagom zvuka za što je tonac dobio sve zasluge.

Urban4 Dragutin Andric 24

Hitovi su krenuli od početka, novi, stari, svaki je odgovarao upravo tom trenutku. Publika je reagirala na sve, od samo početka i Nitko osim nas, preko Odlučio sam da me voliš, Dobar znak, Ruke, Nebo, Sama, Moja voda, Mala truba... Snažni tekstovi, bogati u slikama i tonovima, ogoljeni doživljaji i osjećaji pretočeni u stihove doživljavali su se te noći svim osjetilima. Ekipa stvarno zvuči svjetski, zrelo, a publika to osjeti i nagrađuje. Bilo je tu i mladih i starih, baza fanova je sigurna ako nastave s ovome što rade i kako rade usred izvrnutog svijeta sa štapićem u ruci i u pozi dirigenta.  

Urban4 Dragutin Andric 20

Dva sata svirke i kraj, ukrali smo noći još minutu ili dv'je na bisu uz Glas Jeka, Black Tattoo i Astronauta. A kakva je to tek izvedba bila! Još jedna priča o kojoj će se danima pričati dok se ne slegnu svi dojmovi.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici