Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

"Vintage Industrial Bar" sinoć je bio, začuđujuće, ispunjen publikom koja se zaželjela dobre "mjuze". Ivan Grobenski promovirao je svoj zadnji studijski album "Apocalipstick", kojeg je početkom listopada objavila izdavačka kuća Intek Music.

Band koji prati Ivana vrlo dobro prezentira i tijekom nastupa na vrlo suptilan način pulsira i prenosi svoju vibru. Glazbena kulisa ovih glazbenika vrlo je bogata i dinamična, ona svojim koloritom potpuno ispunjava tu zvučnu sliku koja nam dolazi sa "stagea".

U publici viđena su i eminentna imena rock kritike, što samo ukazuje da, ili iz gušta ili poslovno ljudi žele čuti kako pjesme s ovog zadnjeg albuma zvuče uživo.

ig

Album sadrži apsolutno autorski rad, naime autor glazbe i tekstova je Ivan Grobenski, dok produkciju i aranžmane potpisuje zajedno s Marinom Hraščancem (synth), a Marin je radio i miks i mastering. I sve se to prenijelo i na sinoćnji nastup.
Nema se puno što prigovoriti jer radi se o odličnim glazbenicima, istinskoj vibri koju odašilje kompletna ekipa s pozornice. Naravno, u prvom planu je Ivan Grobenski koji vrlo samouvjereno i sigurno vodi ovu glazbenu priču.

Sama prezentacija zvuči izuzetno dojmljivo i nadasve iskreno, nadahnuto i neposredno. Kombinacija syntha, gitara, saxa, s doista sigurnom ritam sekcijom uz upečatljivi "background back vokala" sjajno su gurali ovu glazbenu priču. Odsvirane su sve stvari s albuma i na kraju ponovljena je "Community", nakon zadnje Memories, kako je sam Ivan rekao: "…da se ne raziđemo u takvoj nekoj komornoj atmosferi.".

325273729 5629482083827537 1379648964891332480 n

Ono što je bitno da materijal ima jednaku ekspresiju, i u live i studijskoj verziji zvuči nadasve impresivno, čak su mi uživo stvari znanto dinamičnije i na neki čudnovati način razigranije.

Ono što me je, neću napisati, "neugodno iznenadilo" je dužina trajanja, jer u nekih 10-tak minuta prije 23h sve je bilo gotovo, ali znamo svi umjetnik ima pravo na svoja uvjerenja i vizije.

I stoga, nema više to je to!

Yours,
Mladen Lončar - Mike

IzvještajiChui u Petom kupeu


Mjuzikl "Ljepotica i zvijer"


Lutke na koncu @ Tvornica kulture


Kratko i upečatljivo iskustvo


Bosak & The Second Hand Band Live In Vidra Theater


Lačni Franz u Hard-Placeu


Cinkuši u močvari obilježili kraj godine


Komemoracija u HNK za Massima


Urban&4 u Saxu - sutra ćemo pričati!


Slavonski božićni domjenak na malo drugačiji način


Zagorski pankeri proslavili kraj godine


Partibrejkers u Vintageu


Zeal & Ardor u Močvari


Zimski MUF rastopio Hard Place


Widowspeak supp. Camille Camille


Odinova večer južnjačkog rocka


Vojko V u Tvornici


Stoneraj na najjače


Kries užario prepunu Močvaru


Milky Chance održali koncert u zagrebačkoj Tvornici