Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Sinoć se u AKC-Attack održala prava punk fešta. Za ljubitelje punka ni loše vrijeme, koje je sinoć pogodilo Zagreb, nije bila prepreka da napune prostor Attacka, što brojem, što dobrom energijom.

S nešto kasnijim startom, u 21:45, prvi su na stageu došli Štrace. Dok se publika polako okupljala i oporavljala od stajanja na kiši i hladnoći, Štrace su jako dobro obavili posao zagrijavanja. Kroz prvi set pjesama krenulo je i lagano naguravanje publike, koja je dosta dobro poznavala tekstove ovog mladog trojca. Gusti dim prožimao je prostor, što je dodatno doprinijelo intimnoj i složnoj punk atmosferi. Kulminacija se dogodila kada su fanovi stigli na stage otpjevati "Mama ti se kupa gola". Prostorijom se orilo jednoglasno pjevanje i smijeh. Set lista od 20 pjesama uključivala je pjesme: Living to be free, Mekan, Štrace, Dosta, Zašto, Graševina, Neću, Neću ić u rat, Mama ti se kupa gola, itd.

akc

U 22:45 na stage su stigli i zagrebački miljenici Spokoi!. Nakon dugo vremena, ponovno u Zagrebu. Bilo je odmah jasno da ih je domaća publika željno iščekivala. Odmah na početku krenuo je i prvi pravi pogo u publici. Publika je jednoglasno pjevala sve njihove pjesme, a posvjedočili smo i nekoliko crowd surfinga. S puno energije i upečatljivim rifovima, podigli su atmosferu do vrhunca. S "Gdje svinje caruju" završili su svoj set, dok je većinu pjesme pjevala publika.

Set lista: Mi smo spokoi, Danas, Za ekipu, Nema predaje, Nisam poželjan, Sam protiv svih, Odraz u lokvi, Oda našoj maloj, Ulica, Stranac u kvartu, Pijane noći, Život, Piva, Proklete duše, Put, Grad Zagreb, Zlo i Gdje svinje caruju.

IMG 7387 result

Nakon 2 godine, dobro poznati domaćoj, ali i stranoj publici, na stage su stigli i No more idols. Krenuli su žestoko s pjesmom za koju su i snimili svoj posljedni spot "Godine". Sad već dobro zagrijana i nabrijana publika, pjevala je jednoglasno i pokazala kako su No more idols i dalje jednako omiljen bend među ljubiteljima žestokog punk zvuka. Nije izostalo ni dobre zezancije, tako su skupa s fanovima odsvirali i obrade "Program tvog kompjutera" i "Kolačići". Publici su predstavili i nove stvari koje tek planiraju snimiti.

Set lista: Godine, Obavijest, Vaš svijet, Samo ravno, Dalje, Provjera, Ego, Iza Jačeg, Stvarnost, Kamikaze, Gazde i Zna sve.

IMG 7691 result

Šlag na kraju, bili su Bakterije. Petorka iz Čakovca, također je nakon dugo vremena došla razjariti zagrebačku publiku. Iako su startali u vrlo sitne sate, energije nije nedostajalo. Ipak je to bend s vrlo dugim stažom. S nostalgijom se pjevala "Zaboravi me", jednoglasno se orila i "Živio punk".

Set lista: Sam, Kako da živimo, Apatija, Sistem, Živio punk, Ubojica, Oi!Oi!, Dižem svoj glas, Leave me alone, Slobodan, Zaboravi me, Antifa hooligans i Mir.

Ostaje mi samo napisati kako je ova večer zbilja bila dokaz kako punk u Hrvatskoj itekako živi! Oi!IzvještajiDrago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu


Lu Jakelić napunila Peti kupe