Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sinoć, punih dva sata i petnaest minuta trajala je "rokavela", od koje bi se mnogi čistokrvni rokeri, ali i mnogi drugi glazebnici posramili. Naime, ono što su sinoć u prepunom Petom Kupeu priredili Zdenka Kovačiček i Greenhouse Blues Band bio je pravi glazbeni doživljaj. Ovdje se ne radi o nekom divljanju, prenemaganju ili nešto tome slično. Ovdje se radi o 100% glazbenoj prezentaciji koja u sebi sadržava brojne glazbene stilove, ali sve izvedeno na način da to bude toliko kvalitetno, profesionalno i efektno.

Cijeli program od prve pa do zadnje sekunde držao je sve nazočne, bez obzira na godinu rođenja, stalno na izuzetno visokoj razini suradnje, pjevanja, sjajnog obostranog "feedbacka" kojeg se ne bi posramili niti puno "popularnija imena".

zk

Osobno, držim da Zdenka Kovačiček spada u sam vrh, među prvih deset glazbenih imena naše glazbene scene. Isto tako ona je itekako duboko svjesna svoje kvalitete, reputacije i snage. Njezin još uvijek impresivan vokal sjajno se prilagođava svim zahtjevima koje joj stvara ovaj izuzetni bend predvođen Juricom Hotkom. Jesu li svi na "stageu" ili je to pak standardna postava, nije bitno, oni jednako dobro izvode, swing, rock , soul, funk i r'n'r. Svi zajedno na sceni se izuzetno dobro osjećaju, jedni druge potiču na svirku, zezanciju i pritom se svi odlično zabavljaju.

Sinoćnja večer bila je, to slobodno mogu napisati, za "odabrane", prava proslava dobre i kvalitetne glazbe u njezinu punom opsegu. Sve ono što su nam u više od dva sata upriličili Zdenka Kovačiček i Greenhouse Blues Band bilo je upravo ono što smo svi mi trebali.

zk

Ono što me posebno uvijek oduševljava jesu profesionalizam i taj odnos izvođača prema publici, Na binu stupaju izvođači i cijela priča krenula je vrlo svrhovito, jako, moćno i ukazivalo je da ćemo zasigurno dobiti sve ono po što smo i došli.

Naravno, ovo nije prvi koncert Zdenke Kovačiček kojem sam nazočio, ali zasigurno spada u one posebne i to upravo zato što je ovakva raznovrsna glazbena ponuda pokazala da su Zdenka i Greenhouse Blues Band uvijek dobitna kombinacija i da teško mogu "fulati".

Peti Kupe 201 result

Koncert je bio dosta ispunjen pjesmama sa Zdenkinog zadnjeg albuma, "Konstatacija jedne mačke" u izdanju izdavačke kuće Dancing Bear. No, zapravo sve je fascinirala svojim odličnim balansom starog i novog. Očarala nas je svojom različitošću "Žena za sva vremena" kao prigodni početak za jučerašnii Dan žena i opet sam radostan jer u publici je bilo puno više onih koji nemaju bijelu glavu što je doista za svaku pohvalu.

Posebno valja istaknuti činjenicu da njezine godine nisu joj nikakva prepreka osim što ipak u svemu treba imati mjeru i o tome treba voditi računa. Uzimala je na sredini koncerta mali "break", ali to je bilo samo da uzme još malo daha za nastavak u kome je sve prštilo od dobre "mjuze". Za sve to velike zasluge idu Greenhouse Blues Bandu, kojeg čine izvanserijski Lovro Šicel (električna gitara), osebujni Jurica Hotko (klavijature), ritam sekcija koju čine Kristian Orešić (bubanj) i Matko Benčić (bas gitara), Antonio Geček, Zvonimir Bajević (trube), Mario Bočić (tenor saksofon) i Marin Ferketin (trombon). Ova brass sekcija neodoljivo me podsjeća na svu razigranost, širinu i opseg kojeg su stvarali legendarni puhači The Memphis Horns. Sve u svemu, itekako sam znao što me očekuje i samo sam želio čuti i potvrditi tu svoju uvjerenost i sjajan opseg kojeg sama Zdenka i Greenhouse Blues Band imaju i tako profesionalno i sigurno isporučuju svima koji "samo" vole dobru i kvalitetnu glazbu, bez obzira kako se ona nazivala.

Peti Kupe 209 result

Zdenka Kovačiček svestrana je umjetnica nemirnog kreativnog duha, dobitnica brojnih nagrada i priznanja, uključujući i Porin za životno djelo.

Osim na brojnim nastupima u Hrvatskoj, Zdenka Kovačiček već više od pola stoljeća oduševljava i na mnogim pozornicama i jazz-festivalima širom Europe i svijeta, što joj je donijelo i zapažen međunarodni ugled.

Peti Kupe 216 result

Nazočna publika ludo se zabavljala, skandirala njezino ime i bez ikakve zadrše itekako je pokazivala koliko voli to što ovi izvrsni glazbenici rade.

Ljudi su "čagali" sve u 16! Zabavljali su se uz odličnu svirku i još uvijek sjajnu vokalnu izvedbu naše proslavljene, kultne, domaće pjevačice, prve dame hrvatske jazz-scene apsolutno nenadmašnog talenta za interpretaciju i improvizaciju.

Peti Kupe 207 result

Kako se bližilo veliko finale, svi su čekali set posvećen legendarnoj Janis i da, na kraju su to i dobili dok je publika eruptirala. Na licima veselje, radost, osmijeh... ma, gdje će veće nagrade za umjetnika koji zbog toga i radi to što radi. A Zdenka Kovačiček i Greenhouse Blues Band to rade VRHUNSKI!

https://www.facebook.com/zkovacicek
https://www.facebook.com/groups/Greenhousebluesband/

 

Setlista:

1. Žena za sva vremena
2. Nova ja
3. Konstatacija jedne mačke
4. Jutarnja frka
5. Kost
6. Pozitivan primjerak
7. Jaka
8. Stare fore
9. Love Love Love
10. Mali crni brat
11. Žena za sva vremena
12. I feel So Bad ( Greenhouse Blues Band)
13. Frka
14. Let The Good Time Roll
15. Route 66
16. Piece Of My Heart
17. Me and Bobby McGee
18. Mercedes Benz
19. Try (Just a Little bit Harder)

Yours,
Mladen Loncar - Mike

Peti Kupe 203 result

Peti Kupe 205 result

Peti Kupe 214 result

 

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski