Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Spektakularnim trosatnim koncertom Gibonni je 8. ožujka u rasprodanoj Areni Zagreb publici poklonio večer za pamćenje! Prva od dvije večeri kojima slavi 35 godina itekako bogate karijere bila je prepuna emocija, sjajne atmosfere i bezvremenskih Gibonnijevih hitova.

"Sreća" i "Činim pravu stvar" pjesme su kojima je otvorio ovaj veličanstveni koncert, a Dan žena Gibonni je čestitao pjesmom "Ne odustajem" na sveopće oduševljenje publike. Kako je i najavio, na pozornici su mu se uz dugogodišnjeg prijatelja i suradnika Nikšu Bratoša, pridružili brojni prijatelji glazbenici. Prva gošća bila je Maya Azucena na pjesmi "Mirakul", dok se Gibonniju na pjesmi "Kiša (Z'naab)" pridružio Haddis Alemayehu Haddinqote. Pjesme "Nisi više moja bol", "Divji cvit" i "Dvije duše" otpjevao je uz pratnju Matije Dedića na klaviru. "Ako me nosiš na duši", "Tempera", "Libar" i "Udica" samo su neki od hitova koji su uslijedili, a posebno emotivan dio večeri bio je trenutak kada su se Gibonniju na pozornici pridružili Husein Hasanefendić Hus i Marijan Brkić Brk iz Parnog valjka.

gibo

"Sve još miriše na nju" i "Lutka za bal" orili su se Arenom Zagreb, a uz njihovu pratnju otpjevao je i "Oprosti". Damir Urban na pozornici je iznenadio publiku te je s Gibonnijem i Mayom Azucenom izveo "Posoljeni zrak i razlivena tinta". Pjesmom "Zlatne godine" Gibonni je zaključio prvi dio koncerta, a na prvi bis se vratio s hitovima "Lažu fotografije" i "U ljubav vjere nemam".

Kula koja se spustila na sredinu Arene Zagreb bila je pravo iznenađenje, a Gibonni je ondje izveo nekoliko pjesama uključujući i legendarnu "Cesaricu" u čast velikom prijatelju Oliveru Dragojeviću. Damir Urban je s tribina otpjevao "Budi moja voda", a Maya Azucena je svojim moćnim vokalom koncert privela kraju pjesmom "Amazing grace".

 D9A9658 result

Pjesmom "Vrime da se pomirim sa svitom" Gibonni je zaključio trosatni spektakl u Areni Zagreb. Vrhunski bend i prijatelji iznenađenja Gibonnija će pratiti i na drugom rasprodanom koncertu u Areni Zagreb, u petak 10. ožujka. Vrata Arene ponovno će se otvoriti u 18:30 sati, a organizatori publici savjetuju da se prije koncerta pripreme s ciljem što lakšeg procesa ulaska i kontrole ulaza u Arenu Zagreb. Koncert počinje u 20 sati, a svim vlasnicima ulaznica preporučuje se da dođu dovoljno rano kako zbog očekivanih gužvi ne bi propustili početak koncerta.

Setlista

1. Sreća
2. Činim pravu stvar
3. Ne odustajem
4. Nek se dijete zove kao ja
5. Mirakul
6. Kiša
7. Nisi vise moja bol
8. Divlji cvit
9. Dvije duše
10. Ko si da si
11. Nepobjediva
12. Judi, zviri
13. Tempera
14. Ako me nosiš na dusi
15. Libar
16. Udica
17. Sve još mirise na nju
18. Lutka za bal
19. Oprosti
20. Posoljeni zrak
21. Zlatne godine

BIS 1
22. Lažu fotografije
23. U ljubav vjere nemam

BIS 2 (iz tornja usred Arene)
24. Hodaj
25. Tajna vještina
26. Budi moja voda (Damir Urban iz publike)
27. Cesarica

BIS 3
28. Amazing Grace (Maya)
29. Toleranca+Ovo mi je škola
30. Vrime da se pomirim sa svitom

IzvještajiDrago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu


Lu Jakelić napunila Peti kupe