Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Sinoć je u kultnom zagrebačkom klubu „Spunk“ održana promocija drugog, dugo čekanog, EP-a zagrebačkog rock benda Gretta pod nazivom „Iluzija“.

Iako je event prvotno bio zamišljen za prijatelje i suradnike dosta se ekipe skupilo i naguralo u „Spunk“. Za one koji ne znaju, ovo je drugi EP, a između kojih je bilo je četiri studijska albuma plus jedan best of s dvije jedino na tom izdanju izdane pjesme. Nije ni bitno kada su počeli sa svirkom, ionako je atmosfera bila poprilično domaća.

gretta

Ono što me uvijek fascinira kod njih je to koliko su predani svemu što rade i koliko su predani svojim fanovima. Cijeli bend živi sve što radi i to se vidi u odnosu na bini i jedan su od rijetkih primjeraka ovog konzumerističkog doba koji ne misli samo na novac. Osim novih stvari s EP-ja imali smo priliku čuti i tri potpuno nove, nikad snimljene i izdane stvari: „Iz noći u dan“ moj favorit između te tri, „Heroj“ i „Prepoznaješ li me“.

Screenshot 20230506 021006 Gallery result

Lako za glazbu koju stvaraju za dobar dan, ono što mene kod njih fascinira je ta međusobna povezanost, ustrajnost i inat da se jednostavno ne misle pokoriti neumoljivim bogovima etera i ostati svoji do kraja. Sve zajedno, sinoć smo čuli petnaestak stvari, što novih, što ne izdanih uopće, što starih koje volimo. Nakon mini koncerta, koji je zvučao jako dobro tonski i naravno izvedbom, ekipa se podružila sa svima koji su došli. Između prisutnih bio je tu i Denyken, producent zadnjeg izdanja, Dimitar Dimitrovski Badi autor spota “Astronaut“ i svi ostali bitni u njihovi životima.

VideoCapture 20230506 015013 result

Setlista sadrži petnaest pjesama, dio novih dio starih, ali sve su nas dobro zabavile. Zadnja s kojom su zatvorili set je „Daj,Daj“, kao i uvijek, jer to je uostalom bio Kraljev ultimatum da svira u bendu, ili ćemo svaki put izvesti „Daj Daj" ili ja ne sviram. Pa mislim da smo svi zadovoljni tim „ugovorom“ i čekamo još i još ovih svirki uživo, takve su nabolje.

VideoCapture 20230506 015022 result

IzvještajiBuč Kesidi na Šalati: rock koji rasprodaje dvorane


Povratak Josipe Lisac u Lisinski


Goran Bare i Majke „pokorili“ Split


Bluzy Threesome u Koprivnici predstavili debitantski album


Ansambl Lado i Borna Šercar's Jazziana Croatica nastupili u Splitu0


Sea Star 2023. - dan drugi


Sea Star 2023. - Dan 1.


"Queen: Bohemian Rock Symphony" u Zagrebu


Valley Of The Sun - High Priests Of Hellish Riffs


40 godina W.A.S.P.-a u Kinu Šiška


Bajaga i Instruktori vratili toplinu hladnom proljeću


Večer ugodnih glasova u Močvari


Donny McCaslin Quartet nastupio na 14. Jazzg


Sjajna glazbeno-plesna večer u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a


The Mission u Boogaloou


Roger Waters u Budimpešti


Repetitor u Tvornici kulture


Black Coffee nastupili u Šibeniku


Goran Bare & Majke bacili Karlovčane u trans


Gretta Iluzija ili povratak u stvarnost, nadam se drugome