Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Početkom godina najavljena je neobična turneja Micka Harveya - kreće u promociju albuma “Phantasmagoria in Blue” koji je snimio u suradnji s mladom meksičkom pjevačicom Amandom Acevedo, no album izlazi tek u rujnu 2023. Dio pjesama obrade su poznatih dueta, u mračnijem ruhu. Dakle, album još nije spreman, a koncerti su tek najava onoga što slijedi.

Na ovoj turneji udružili su se s Australskim kantautorom sličnog izričaja, J.P. Shilohom koji također promovira novi album nazvan “Invisible You”, te berlinskom skupinom glazbenika koji zajedno nastupaju pod nazivom “Sometimes With Others”. Svi zajedno čine šestorku koja se nazvala “The Invisible Blue Unicorns”. Dakle, večer je bila promocija dvaju albuma, uz međusobnu potporu izvođača, čineći tako reviju svojih radova, istovremeno podržavajući kolege sviranjem instrumenata tijekom njihovih nastupa.

mick

Koncert je započeo JP Shiloh dok je Harvey bio na klavijaturama i, unatoč tmurnom danu i neprekidnoj kiši, popunjena Močvara odmah ih je prihvatila. Shilohov reski bariton odzvanjao je dvoranom koja se brzo punila ljudima koji su se okupljali u “predvorju” Močvare, no ubrzo je došao red na Mickov dio revije, kada je ustao i stao za mikrofon, a tada se pojavila i Amanda. Za dočaravanje ugođaja, Mick i Amanda donekle podsjećaju na “The Walkabouts”, iako je njegov glas više omamljujuć od onog Chrisa Eckmana, možda sličniji onom Stu Staplesa iz “Tindersticksa”. Amandin alt produbio je JP sanjiv ton pjesama i zaista stvorio fantazmagoričnu podlogu za sanjarenja na nogama. Nekoliko prepoznatljivih obrada navelo je publiku da potiho zapjeva s njima, poput pjesme Pat Benatar “Love is a Battlefield”. Nije nedostajalo i spontanog razgovora i komentiranja među glazbenicima kada se na Mickovu priču o zamjeni uloga tijekom izvođenja dueta Nancy Sinatre i Leeja Hazelwooda se našalio pitavši ga gdje su mu brkovi (Hazelwood je imao Bronsonovske, op.a.)

PXL 20230514 194841452

Koncert je bio podijeljen na dva dijela, i nakon već pomalo ustaljenog običaja pauze za odmor i piće, slijedio je drugi set pjesama. Publika se ljuljuškala u ritmu i na licima je bilo mnogo osmjeha. Bila je to opuštena i opuštajuća večer, puna ugodnih glasova i tonova, idealno za kišnu nedjelju.

IzvještajiBuč Kesidi na Šalati: rock koji rasprodaje dvorane


Povratak Josipe Lisac u Lisinski


Goran Bare i Majke „pokorili“ Split


Bluzy Threesome u Koprivnici predstavili debitantski album


Ansambl Lado i Borna Šercar's Jazziana Croatica nastupili u Splitu0


Sea Star 2023. - dan drugi


Sea Star 2023. - Dan 1.


"Queen: Bohemian Rock Symphony" u Zagrebu


Valley Of The Sun - High Priests Of Hellish Riffs


40 godina W.A.S.P.-a u Kinu Šiška


Bajaga i Instruktori vratili toplinu hladnom proljeću


Večer ugodnih glasova u Močvari


Donny McCaslin Quartet nastupio na 14. Jazzg


Sjajna glazbeno-plesna večer u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a


The Mission u Boogaloou


Roger Waters u Budimpešti


Repetitor u Tvornici kulture


Black Coffee nastupili u Šibeniku


Goran Bare & Majke bacili Karlovčane u trans


Gretta Iluzija ili povratak u stvarnost, nadam se drugome