Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Svjetska glazbena senzacija Manu Chao stigao je u Osijek, a to je bio događaj koji se ne propušta! Bio je to prvi put da je ovaj izvanredan glazbenik nastupao u Osijeku, i to u sklopu svoje europske turneje, čime je dodatno podigao napetost među obožavateljima diljem regije.

Manu Chao je glazbeni virtuoz bez granica, pjevao je na četiri različita jezika - španjolskom galicijskom, arapskom, portugalskom i wolof - stvarajući time glazbu koja je bila pravo glazbeno putovanje. Njegova glazba je prava mješavina različitih žanrova poput punka, rocka, salse, reggaea, ska i alžirskog raia, a svi ti utjecaji proživjeli su svoj trenutak na koncertu. S obzirom na gotovo četiri desetljeća glazbene karijere, Manu Chao je obradovao publiku s mnogim hitovima, uključujući "Mala Vida", "Clandestino", "Me Gustas Tu" i druge.

mc

Njegove pjesme nose duboke emocije i snažne poruke o ljubavi, životu u getu i imigraciji, a te emocije prenosio je s nevjerojatnom snagom i strašću. Koncert je bio akustičan, što je stvorilo intimnu atmosferu. Manu nije štedio svoju energiju, a ograničen broj karata stvorio je poseban osjećaj povezanosti između izvođača i publike te iako je koncert bio rasprodan prostora je bilo dovoljno za sve. Osjećali ste se kao da ste dio nečeg velikog i posebnog, pogotovo kada bi pozvao publiku s povicima "crazy Osijek".

Atmosfera tijekom koncerta bila je nevjerojatno energična, a Manu Chao je prenio svoju strast prema glazbi na svakog prisutnog. Ovaj koncert nije bio samo glazbeni nastup, bio je to doživljaj koji će se urezati duboko u sjećanja svih prisutnih. Osijek je bio svjedokom ovog glazbenog spektakla, a Manu Chao je pokazao zašto je jedan od najvećih svjetskih glazbenika.



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala