Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ovog četvrtka u zagrebačkom klubu Vintage Industrial Bar , nakon gotovo dvije godine “izostavljanja” Zagreba,nastupio je Bosanski reper Edin Osmić, široj publici poznat kao Edo Maajka.

Poprilično malobrojnoj publici (uzrok pronalazim u lošem PR-u organizatora), uz pratnju DJ-a pod nazivom Oli do Boli pružio je presjek svojih najvećih hitova te predstavio aktualni album “Moćno”.

Koncert je otvorio pjesmom “Znaš me” a nastavio novijim stvarima “Dobar vajb” i “Panika” dok se mlađahna publika, “razrepala” i rasplesala. Još luđa atmosfera se rasplamsala koji tren kasnije kad se Vintage-om orila pjesma “Moćno” s istoimenog albuma.

em

Kako je Edo “od raje” i voli interakciju sa svojom publikom, nije se ustručavao pohvaliti svojim gostovanjem u Saxu na koncertu Pipsa u pjesmi “Lubav”,te izrazio želju za barem upola sličnom atmosferom onoj koja vlada posljednjih par dana u Saxu. Spomenuo je i Porto Morto, s kojima je snimio “pošećerenu” obradu vlastite pjesme “Jesmo l’ sami”, nakon čega je krenuo sa izvedbom iste.

U strateškim dijelovima refrena pjesme “Jebo Vladu”, Oli DoBoli je lukavo stišao matricu kako bi Edo zajedno s publiko odrepao svoj stav o istoj. Nakon spolnog općenja s našom izvršnom vlašću ,logično je išla dvadesetjednogodišnja “Minimalni rizik”, poznatija kao “Care, samo pare”, s Edinog prvog albuma “Slušaj Mater”. Od tada se, kako kaže sam Edo, ništa nije promijenilo (“jedna čaša pive i dvije flaše vode za stejdž”), iako tada nije dovodio pitanje drugačiju verziju samoga sebe. Sljedeća pjesma “I like to dance”,čista je konstatcija činjenice da Edo ljubi čagu.

IMG 4386 result

Nakon zasluženog plesnjaka nastavio je žestoko uz “Trpaj”, a publika mu je odgovarala :“pa zašto me tuku?”.

Nakon “Sevdaha o rodama”, Edo je, zaredao “par antiratnih, koje nam svima sada trebaju”, i to “No Passaran” (album “Put u plus”, 2018.), “Mater Vam Jebem” (album “No Sikiriki”, 2004.) i “Svaki čovjek” feat. Dino Šaran (album “Moćno”, 2021.).

Gost iznenađenja je bio Tibor koji mu je pomogao “Letjeti iznad”,nakon čega je pobjegao od sablaznih zvukova “Prikaza”.

Nakon“Bomba(rdiranja)” sve se “sPržiiii(lo)”, a čak je i Edo na kraju pao u afan.Uslijedio je “Nemoj jebat me”, te “Saletova osveta”, a zatim “No Sikiriki”uz čiji refren je publika još više skakala.

IMG 4390 result

Ova reperska poslastica u trajanju od sat ipo finiširana je ljubanom pričom “Mahira i Alme” koja je dirnula srca veliku većinu nazočnih a kao zadnju poderotinu na srcima prisutnih izazvala je izvedba“Šta će mi život” Silvane Amenulić . Kako nebi koncert završio tužnim notama , za kraj je ostavljena jedna prikladna s obzirom da je na istom prevladavala mlađahna publika-“Slušaj Mater”.

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski