Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sinoć smo na pozornici zagrebačkog KC-a Dražena Petrovića imali priliku još jedom pratiti doista poseban i izniman život osebujne Tine Turner. Mjuzikl "Simply the Best“ doista je oduševio, i to ipak velikom većinom i velikim dijelom vrlo rezerviranu publiku; svaka čast pojedincima koji su plesali između stolica i redova u parteru. Tek pod kraj samog mjuzikla cijela dvorana je bila na nogama i publika je po treći puta tijekom predstave pjevala raspaljivu "Nutbush City Limits".

Nekako ću vam odmah na početku napisati da su mi najbolje bile izvedene "Steamy Windows", "Through the Grapevine", već spomenuta "Nutbush City Limits", "Private Dancer", "We Don’t Need Another Hero", "River Deep Mountain High", kao i nezaobilazna "Proud Mary", koja je na neki način i bila inicijalni upaljač da publika krene onim poželjnim putem "go wild".

20231121 DSC 5231 result

Trebalo bi posebno istaknuti sjajnu ekipu glazbenika, ali i svih ostalih u postavi, koji čine vrlo dinamičnu, nadahnutu i apsolutno razigranu njemačko-kanadsko-američku kombinaciju. Takva ekipa na vrlo osmišljen i kronološki način prati ključne trenutke životne priče "one & only" Tine Turner.

Da, velika većina nas koji smo bili u publici tu priču jako dobro poznaje i sada slijedi detalj koji mi je bio, onako, "too much", malo preduge naracije vrlo afektiranog "voditelja" ove glazbeno - scenske predstave. No, glazbeni sadržaj i vrlo dinamične izmjene na pozornici na neki način anulirale su po meni taj dio osobng doživljaja.

Odlične plesačice, 3 dame koje su prezentirale The Ikettes, i to vrlo uvjerljivo prezentirale su sve ono što se s njima događalo tijekom razdoblja njihova postojanja. Čak je i Ike Turner na neki način ispao "cool", mada se ničim ne da umanjiti njegova agresivnost i nasilnost koju je nemilice eksponirao.

ttGlavnu ulogu tumači doista vrlo osobita, impresivna Coco Fletcher, koja je svojim stavom, izgledom, kretnjama, afektiranjima i ponajviše svojim vokalom jednostavno svima nama pružila izuzetno upečatljive trenutke života, rada i scenskog nastupa legendarne Tine. Naime, talentirana pjevačica i glumica doista impresivne karijere i ostvarenih uloga na pozornici, svojim glasom i izvanrednom interpretacijom opravdava sve pozitivne kritike i hvalospjeve za ulogu Tine Turner u mjuziklu "Simply the best".

Od anonimnosti, do svjetskog uspjeha, preko pada na samu nulu i odluke da ponovo krene ispočetka, ali ovaj puta sama, bez ičega, samo sa svojim umjetničkim imenom, odlazi u sam svjetski glazbeni vrh i tu se ustoličuje kao neprikosnovena glazbenica. Glazbena diva koja gdje god da se pojavi izaziva poštovanje i divljenje, dok je svojom energijom i scenskom ekspresijom doslovno razvaljivala sve oko sebe.

20231121 DSC 5756 result

Veliki diskografski uspjesi, ogromni tiraži prodanih albuma, izuzetno posjećeni njeni nastupi, brojne turneje s kojima je obišla cijeli svijet i ustoličila se kao istinska rock n' roll, r&b, pa ako želite i pop kraljica.

Snažna je to glazbeno - scenska predstava, koja će vas zasigurno ostaviti bez teksta i koja nas je sve ostavila u svojevrsnom šoku. Ispunjena dvorana doslovno je prštila od odlične produkcije, ali sjajne svirke kompletnog benda i svih onih koji čine ovu doista sjajnu ekipu.

Ovaj show u trajanju od 150 minuta donosi vrhunce karijere jedinstvene Tine Turner i definitivno odaje počast njenim rasprodanim koncertima, uključujući i antologijski nastup 1988. godine u Rio de Janeiru na stadionu Maracana pred 180.000 ljudi.

20231121 DSC 6026 result

Mjuzikl "Simpy the Best" pruža obožavateljima da se prisjete najvećih trenutaka ove slavne glazbenice i da uživaju u njenom, doista impresivnoj glazbenoj baštini.

Na kraju ću samo još dodati da smo doista uživali gledajući i slušajući ovaj istinski glazbeni spektakl.

Yours,
Mladen Lončar - Mike

IzvještajiThe Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski


Rock propovijed: Goran Bare i Majke u Vintage Industrial Baru


Matijine vile igrom osvojile Tvornicu


Flaner i Colostrum razbudili Klub kulture


Hali Gali tulum u AKC Attack!


Održan je 3. Superval u Vintage Industrial Baru


Avalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu