Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Mala dvorana u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog sinoć je bila rezervirana za sve one koji vole posebnu glazbenu ponudu. Naime, poznati riječki glazbenik, gitaristički virtuoz Bruno Mičetić sinoć nam je predstavio sebe u ulozi glazbenika koji će, u principu, sam iznijeti ovako zahtjevan scenski nastup. Kada malo bolje razmislim, ovako nešto teško da možete čuti, teško da ćete baš nazočiti glazbenoj avanturi gdje dvije gitare akustična i električna vode svoj dijalog i razmjenjuju svoje impresije preko impresivnih melodija, gitarskih fraza i nevjerojatno efekte glazbene vizije samo jednog umjetnika.

Bruno Mičetić sinoć nam je priredio doista posebnu glazbenu poslasticu, koju vole svi oni koji nisu opterećeni nekim uskim glazbenim ukusom, već su otvoreni u potpunosti prema glazbi bez obzira kako ju tko nazivao.

b

Sinoć smo mogli čuti kompletni album "Sonosphere Guitars' Dialogue", kojeg je Bruno objavio u vlastitoj režiji sredinom travnja ove godine i do sada je već odsvirao na nekoliko koncerata, a ovaj sinoćnji dakako da je bio svojevrsna kruna njegovih nastojanja da ovu svoju novu glazbenu avanturu prezentira uživo.

Izuzetno raspoložen, ovaj istinski majstor gitare doista je ponudio sebe u vrhunskoj instrumentalnoj formi. Bruno nije štedio ni sebe ni publiku koja je uživala u zaista nadahnutoj prezentaciji skladbi s albuma "Sonosphere Guitars' Dialogue".

IMG a74237baf9d345dad40c28c9a3aabe4d V result

A potom, negdje oko sredine nastupa, Bruno na pozornicu poziva još jednog istinskog velikana gitare s ovih prostora - Branka Bogunovića-Pifa s kojim izvodi "Bohemian Rhapsody" kao posvetu, jer nas je upravo 24. studenog 1991. zauvijek napustio veliki Freddie Mercury. Kada se dva majstora gitare ovako poslože u kombinaciji akustična i električna gitara cijela dvorana doslovno odzvanja nevjerojatnim glazbenim užitkom. Ne svirajući, već pjevajući na gitarama ovu efektnu kompoziciju Bruno i Pif hipnotiziraju publiku, koja, naravno, s velikim oduševljenjem prihvaća sve ono što im dolazi s pozornice.

IMG 087e4a0fa8c9a8e29acdac739ada9744 V result

Razmišljao sam što napisati o gitarističkom rukopisu poglavito Brune, a potom i Pifa, no vođen nekim svojim osjećajem suzdržao sam se, jer zapravo mislim da bi to bilo "full" deplasirano, da bi to na neki način umanjilo svu onu snagu, težinu, svu onu virtuoznost i fascinantnu vještinu i umješnost koju vam prezentiraju ovakvi istinski umjetnici i provjereni znalci gitare.

Sam Bruno izuzetno je bio pod svojevrsnim pritiskom kako će sve to proći, i vidjelo se da mu je izuzetno stalo da sve bude kako treba, a kada je na kraju cijele priče sve ispalo i više nego što je sam i Bruno očekivao, nitko sretniji od njega! A ni od svih nas u publici!

403603362 1067242190973678 7075227499081455107 n result

Da, svi mi u publici bili smo tu prvenstveno zbog svojih glazbenih afiniteta, zbog Brune i njegove predanosti u onome što radi i zbog spoznaje da ako se svrstavamo u one koji vole dobru i kvalitetnu glazbu naša je obaveza biti dio upravo ovakvih glazbenih događanja.

U ozračju Brunine svirke, koja u sebi ima i nudi izražajne i potencirane gitarističke bravure u kojima se protežu i svako malo isplivaju na površinu i klasika i metal i, naravno, imamo tu bluesa i jazza, sve to zajedno čini tu sonosferu u kojoj se svaki slušatelj jednostavno MORA izvrsno osjećati. Priznajem, mi smo se sinoć osjećali izuzetno povlašteni jer smo prisustvovali maestralnom glazbenom događaju.

IMG 50d6fc12c6682dd4637b35b7266640e6 V result

IMG 50d6fc12c6682dd4637b35b7266640e6 V result

IMG bd56956057215bb01731b29ffc6e21df V result

IMG 35e68c566e7dd61e4eb5b57f85202d94 V result

Setlista

Sound of the Hills
Colors from Within
Inner fear
Tree of Souls
Blues
Africa
Mountain Song
Bohemian Rhapsody feat. Branko Bogunović-Pif
On Broadway
Osijek By Night

Bis:
Autumn Leaves

Yours,
Mladen Lončar - Mike



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split