Izvještaji

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ovog petka, 8. prosinca 2023. godine, u zagrebačkom Vintage Industrial Baru nastupao je multiinstrumentalist, kantautor i dobri duh domaće alternativne scene, Antun IDEM, iza čijeg pseudonima stoji Antun Aleksa. Obilježio je kraj ove godine svojim prvim velikim koncertom. Bila je to, ujedno, i promocija njegovog albuma "POYY" objavljenog 28. svibnja ove godine te koji je ovog ljeta sviran diljem Hrvatske, no u petak je službeno predstavljen rasprodanom Vintageu.

i

Publiku je prije glavne izvedbe zagrijao Vlado Remeš, na sceni poznatiji kao član grupa "From Another Mother" i Đutkovih "Plodova zemlje", te po svojem solo-projektu Voado. Voado je "hipi-panker" zaraznog milky chanceovskog zvuka. Poznat je po svojoj nevjerojatnoj energiji i ludim nastupima, a to nam je potvrdio i u Vintageu. Voadov nastup bio je fantastičan i vrlo energičan. Bio je apsolutno savršen uvod u IDEM-ov glavni nastup večeri.

IDEMsg 12 result

Tijekom IDEM-ovog nastupa, zrakom su se širili ljubav i prijateljstvo. Vesele melodije i nostalgični tekstovi učinili su događaj još toliko posebnijim. IDEM je u na svom koncertu ugostio i neke od svojih bendovskih prijatelja kao što su: Đutko, Trophy Jump i Porto Morto. Zajedno bili su još glasniji, energičniji i strastveniji, neprestano oduševljavajući publiku.

Može se samo reći da je koncert bio čista zabava.

IDEMsg 27 result

Od samog početka koncerta bilo je očito od koje je važnosti. Već po reakcijama publike na brojne nastupe diljem Hrvatske ovog ljeta bilo je jasno da će album "POYY" imati snažnu bazu obožavatelja. Ulaznice bile su rasprodane, a Vintageom se orilo uzvicima tekstova pjesama iz publike (pa čak i onih neobjavljenih). IDEM je na tome iskazao zahvalnost te nije mogao sakriti emociju.

Bilo je teško otići s ovog koncerta i biti svjesan da je neponovljiv. A toliko je oduševio. To je onaj tip koncerta koji ti napuni baterije, a sljedeći dan ne možeš prestati razmišljati o njemu; onaj tip koncerta koji te natjera da odeš ponovno na isti, možda čak i u drugom gradu. Možemo sa sigurnošću reći da će mu i sljedeći album donijeti uspjeh ako ne i duplo veći.

IzvještajiThe Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski


Rock propovijed: Goran Bare i Majke u Vintage Industrial Baru


Matijine vile igrom osvojile Tvornicu


Flaner i Colostrum razbudili Klub kulture


Hali Gali tulum u AKC Attack!


Održan je 3. Superval u Vintage Industrial Baru


Avalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu