Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Buč Kesidi || Sax! Zagreb || tjedan dana - svaki dan, ponedjeljak do nedjelje, 4. do 10. prosinca 2023., glasila je najava koncertne poslastice ovog dvojca koji uspješno puni sve prostore diljem Hrvatske. A napunili su i Sax! cijeli tjedan, dan za danom. Dečki u šljokicama visoko kotiraju na ovim prostorima.

bk

Dok smo čekali promrzli pred vratima da dođe gospođa s čitačem karata red je postajao sve duži i duži. Fanovi su sjajili od sreće i od šljokica, light motiva cijele večeri, spominjani su i prethodne koncerte jer su neki ozbiljno shvatili svoju ulogu fanova i uspješno nabavili ulaznice za svih sedam koncerata.

Šesti koncert, Luka Racić i Zoran Zarubica već su se udomaćili na pozornici kluba. Odgovara im ova pozicija, u žiži, malo povišeni, a opet u potpunom kontaktu sa svojim pratiteljima. Zadnji put sam na koncertu Buč Kesidija bila u Varaždinu na Španciru i nekako mi bolje pašu u manjem prostoru Sax!-a, klub je njihova prirodne okolina.

4S6A1678

Bliski odnos izvođača i publike bio je vidljiv i u izmjeni darova, bilo je tu svega od plišanih igračaka do autića, a svakom znaku pažnje uzvraćeno je jednakim emocijama te trzalicom i palicom za bubanj. Cijelo vrijeme koncerta osjećala se neka bliskost u zraku.

4S6A1902

Koncert je počeo oko 15 do 22. Šljokice na pozornici i dress code u publici, također šljokice. Koncert su otvorili Euforijom u oblaku dima, a euforija je ostala među fanovima od prve do zadnje pjesme koje su pjevali ponekad nadglasavši sam bend. Dobro raspoloženi, vjerojatno već i umorni iako se to nije vidjelo, redali su pjesmu za pjesmom. Prošetali su nas svojom diskografijom Laž, Pola pet, Đuskanje ne pomaže, Kasno je, Skupi snagu, Idemo do hodnika, Kafe aparat, Curimo po asfaltu… publika ih je znala sve, od riječi do riječi. Dečki se sjajno nadopunjuju i izvrsno komuniciraju s publikom. Jasno je zašto su postigli takav uspjeh, prirodnost i spontanost uvijek je dobar put za osvojiti srca publike.

4S6A2229

Koncert je kulminirao s Tiho i to glasno i euforično, a momci su se povukli u backstage kako bi u još jednoj noći i danu nakon nje skupili snage za finalni izlazak pred zagrebačku publiku. Izlazak kojim će zaokružiti i okruniti 7 bučnih dana, sedam dana kojima i zaokružuju okruglih 5 godina od svog prvog zagrebačkog koncerta upravo u podrumskom prostoru kultnog kluba Sax!.

IzvještajiThe Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski


Rock propovijed: Goran Bare i Majke u Vintage Industrial Baru


Matijine vile igrom osvojile Tvornicu


Flaner i Colostrum razbudili Klub kulture


Hali Gali tulum u AKC Attack!


Održan je 3. Superval u Vintage Industrial Baru


Avalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu