Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Ove subote, 9.12., nešto malo iza 20h, krenuo je veliki koncert jednog od vrhunskih glazbenika, kantautora i producenta Gibonnija u Areni Varaždin. Na iznenađenje svih prisutnih, Gibonni je koncert započeo među publikom pjesmom „Dobri ljudi“, koju je publika odmah oduševljeno prihvatila i zapjevala.

Gibonnijevi fanovi pružali su ruke prema njemu, a on im je veselo uzvraćao. Dodirivali su euforično pjevača, dok se on laganim korakom kretao prema velikoj pozornici. Nakon pozdrava prepunoj Varaždinskoj Areni uslijedile su pjesme „Činim pravu stvar“ i „Ne odustajem“, a tada se Gibonni obratio publici kako će, ako treba. večeras za njih ostaviti kosti i kožu na pozornici, da bi dokazao koliko mu je stalo do onoga što slijedi. A to se iz pjesme u pjesmu moglo i osjetiti.

Uslijedile su poznate pjesme koje su dodatno uzdignule atmosferu u već užarenoj Areni, „Nek' se dijete zove kao ja“ i, „Mirakul“, a na oduševljenje svih, Gibonniju se pridružila dugogodišnja glazbena suradnica, vrhunska i vesela pjevačica Maya Azucena, bez koje Gibonnijeve koncerte više ne možemo ni zamisliti. Pjevačica veličanstvenog glasa i energije, pokazala je s kojom lakoćom izvodi Gibonnijeve bezvremenske hitove i daje im posebnu čar.

20231210 DSC 5646 result

Drugi gost večeri bio je Dino Jelusić kojeg je pjevač predstavio kao osobu koja ga izgledom, a nadasve kosom i stasom, podsjeća na mladog Gibonnija koji je krenuo u glazbene vode. Njihova prva pjesma je bila „Lipa moja“ koju je Dino i odsvirao na klaviru zajedno s bendom, nakon čega je uslijedila pjesma „Ovo mi je škola“. Ovo je bio jedan od emotivnijih dijelova koncerta. Ovakav spektakl i zaslužuje takav tornado emocija provučenih kroz tri sata koliko je koncert trajao.

Posljednji, ali ne i zadnji gost, koji mu se pridružio na sceni te večeri, je bio „njegov glazbeni brat“ Matija Dedić, koji ga je pratio na klaviru uz pjesme „Nisi više moja bol“, „Divji cvit“ i „Dvije duše“.

20231210 DSC 5734 result

Vrhunske izvedbe pjesama, na koje nas je već navikao i razmazio Gibonni, ne bi bile da pjevača na koncertu ne prati njegov veliki bend sastavljen od izvanrednih glazbenika s kojima pjevač već desetljećima surađuje, kao i s mladim kvartetom brass sekcije koje je od nedavno Gibonni uvrstio u svoj tim.

Od samog početka koncerta publika je sve pjesme pratila u glas, od riječi do riječi i pokazala koliko poštuju i vole Gibonnija kao pjevača, a nadasve kao čovjeka. Ta suradnja i ljubav Gibonnija i publike posebo je došla do izražaja kod izvedbi pjesama „Libar“, „Nisi više moja bol“, „Tempera“, te „Lažu fotografije“ kada je Arena poprimila izgled zvjezdanog neba – obasjanog mobitelima.

bk

Prvi dio koncerta završio je s pjesmom „Zlatne godine“, nakon čega je uslijedio prvi bis. Na pozornici se pojavila Maya, koja je izvedbom „Amazing Grace“ još jednom pokazala kakav veličanstveni glas pjevačica ima. Publika je naravno ogromnim aplauzom nagradila pjevačicu. Potom joj se na pozornici pridružio Gibonni i uslijedila je već poznata savršena izvedba pjesme „Oprosti“ kao savršen uvod u nešto posebno što je uslijedilo.

20231210 DSC 5523 result

Svjetla pozornice se tada sele na svjetionik, spušten nasred partera, na vrhu kojeg pjevač, uz violončelistu Marka Ramljaka i dugogodišnjeg suradnika gitarista i producenta Nikše Bratoša, u opuštenijem i mirnijem aranžmanu, izvodi pjesme „Ako me nosiš na duši“, „Tajna vještina“ i „Cesarica“. Pjesma koju je Gibonni posvetio svom prijatelju Oliveru Dragojeviću kojem je prije par dana bio rođendan, te se prisjetio da je s Oliverom nastupao na otvaranju ove Arene. Tijekom koncerta pjevač je izrekao mnogo divnih poruka, od kojih je najupečatljivija bila „Ljubav i ono što voliš ne smiju ući u rutinu“. Te je naveo da je to glavni razlog zbog čega češće ne nastupa. Rekao je da se sjeća svih nastupa i svakog detalja sa svakog koncerta i da se ni sa kim ne bi mijenjao za svoja sjećanja.

Izjavio je i da je glazba ta koja nas sve povezuje na poseban način i da se čini bliži s ljudima u publici koji večeras po prvi puta slušaju njegove pjesme uživo nego sa svojim dugogodišnjim susjedima.

20231210 DSC 5098 result

Krajem večeri se zahvalio publici što svira glazbu koju voli i da mu je dala priliku iskazati svoju intimu putem glazbe. Večer je zatvorio s pjesmama „Sreća“ i „Činim pravu stvar“.

Što reći na kraju trosatnog spektakla. Izvrsno, posebno, prekrasno. Onako kako smo to navikli od Gibonnija. Hvala mu na još jednom nezaboravnom koncertu.

IzvještajiThe Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski


Rock propovijed: Goran Bare i Majke u Vintage Industrial Baru


Matijine vile igrom osvojile Tvornicu


Flaner i Colostrum razbudili Klub kulture


Hali Gali tulum u AKC Attack!


Održan je 3. Superval u Vintage Industrial Baru


Avalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu