Izvještaji

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U Zagrebačkom klubu Sax!, ispunjenom do zadnjeg mjesta, jučer navečer nastupila je bosanskohercegovačka pop-rock skupina Letu Štuke. Ponovo su pokazali kako ne slove bez razloga za jedan od najboljih bendova s ovih prostora, zahvaljujući svom samozatajnom frontmanu i možda najutjecajnijem pop-rock autoru svoje generacije Dinu Šaranu.

Čvrsta, uigrana i uravnotežena svirka od prve pjesme "Sami", preko "Proteini i ugljikohidrati", sad već legendarne himne "Minimalizam", s albuma prvijenca s kojeg su odsvirali i "Šutiš" i "Mjesto za dvoje", potrajala je za vrijeme cijelog koncerta. Originalni umjetnički izraz "Štuka" i društveno-politički angažirani tekstovi koji seciraju stanje u društvu izmjenjivali su se s intimnom lirikom pokazujući kako se može ostati svoj i ne pristajati na kompromise, a ipak doprijeti do publike koja je od prve do posljednje pjesme uglas pjevala s Dinom.

ls

Redali su se hitovi poput "Kao na zapad", "Brojevi računa", "Paranoja", "Gorile", "Topla voda", "Bella Donna", "Tesla"i mnogi drugi. Kako je Dino i sam naglasio za vrijeme koncerta: "Primjetili ste da baš i ne pričam između pjesama..." - pjesme govore same za sebe. Najemotivniji dio koncerta bio je za vrijeme pjesme "Sunce" kad je i publika bila najglasnija, s nezaobilaznim upaljenim svjetiljkama na mobitelima.

RA401506 result

Preko dva sata odlične svirke najvećih hitova s četiri izdana albuma proletjela su u trenu. Nakon odsvirana dva bisa Dino i ekipa pozdravili su publiku, a nama preostaje nadati se da do sljedećeg susreta s ovim iznimnim bendom neće proći previše vremena jer se nakon svega može zaključiti da se Zagreb i "Letu Štuke" itekako vole javno.

IzvještajiThe Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski


Rock propovijed: Goran Bare i Majke u Vintage Industrial Baru


Matijine vile igrom osvojile Tvornicu


Flaner i Colostrum razbudili Klub kulture


Hali Gali tulum u AKC Attack!


Održan je 3. Superval u Vintage Industrial Baru


Avalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu