Izvještaji

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sada kada su nam se slegli dojmovi te oči i uši naspavale od preksinoćnjeg koncerta, bilo bi dobro da ih redom složimo na jednom mjestu.

Ovog četvrtka, 8.2.2024. u Vintage Industrial Baru nastupao je Svemirko, a kao predgrupa svirao je Donkey Hot. Može se reći jedna od najperspektivnijih kombinacija bendova s naših prostora, osobito za novije generacije! Takav opis definitivno ima smisla uzimajući u obzir da je Vintage te večeri bio rasprodan i krcat.

Koncert je održan na završnici projekta PRati moj đir koji spaja mlade organizatore projekata u kulturi i novinare u formatu speed datea.

dh

Prije glavnog Svemirkovog nastupa na pozornici zagrijavao nas je Donkey Hot. Odlično su odradili posao, ne samo zbog njihove izvedbe i glazbe, već i doslovno, jer je publika, a što je i tipično za njihove nastupe, morala raditi sklekove i svakojake vježbe. Kao i očekivano, nastup im je bio fantastičan, a njihova scenska prisutnost ostavljala je bez riječi. 10/10 za Donkey Hota, oduševili su.

vintage82 42 result

Nakon predgrupe, gotovo bez ikakve pauze između, na pozornicu dolazi zvijezda večeri - Svemirko. To je bend koji je poznat po tome da postavlja trendove i pomiče granice na glazbenoj sceni, oni su pop bend, ali ne u klasičnom smislu tog žanra. Marko Vuković - vizionar benda - kao i obično, bio je “kostimiran”, ali ovog puta u čupavi crni kostim nalik na krzno gorile. Bilo mu je vruće vjerojatno i onoliko koliko i publici u pitu. A “svi znamo koliko je vruće na Svemirkovim koncertima”. Možda je publika to i osjetila, pa smo tijekom cijelog koncerta mogli čuti uzvike: “Skini se!”. Šalu na stranu, tako je stvarno i bilo.

vintage82 68 result

Ono što je Svemirkove nastupe uvijek činilo posebnima su rekviziti koji bi bili postavljeni na pozornicu, okolo nje pa čak i iznad. Kada takvo nešto očekuješ, manjak toga definitivno može malo razočarati, no ne znamo razlog, pa ih ne možemo kriviti.

Svirali su svoju uobičajenu setlistu prožetu pjesmama sa svih svojih dosadašnjih albuma, ali obogaćenu nekim novim tonovima, načinima sviranja i pjevanja koji nas navode na pomisao da je Svemirko sada u nekoj prijelaznoj fazi eksperimentiranja sa svojim zvukom gdje možda možemo od njih očekivati nešto novo u neko skorije vrijeme. Nadamo se da stvarno je tako jer gladne uši publike ovog četvrtka u Vintageu ponovno su nam pokazale ogroman potencijal koji stoji iza Svemirka i uopće nije za sumnjati da će im i sljedeća izdanja biti opaki hitovi. Te gladne uši jesu publika koja je toliko zanesena njihovom glazbom da u potpunosti zaboravlja sve oko sebe, toliko da nas neke i zasmeta.

vintage82 48 result

Očekivano, nakon odsvirane zadnje pjesme Vintage se orio uzvicima “Hoćemo još!” nakon čega su još jedanput odsvirali hit pjesmu s albuma Tunguzija - “34,5”.

Sve u svemu, koncert i nastupi bili su odlični, glasni i energični. Donkey Hot i Svemirko ovog četvrtka u Vintageu bili su savršen spoj žestine, synth-popa i glazbene jugonostalgičnosti. I od Donkey Hota i od Svemirka možemo očekivati samo daljnji uspjeh i veseliti se novim hit izdanjima koja će se oriti koncertnim prostorima diljem regije.

IzvještajiThe Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski


Rock propovijed: Goran Bare i Majke u Vintage Industrial Baru


Matijine vile igrom osvojile Tvornicu


Flaner i Colostrum razbudili Klub kulture


Hali Gali tulum u AKC Attack!


Održan je 3. Superval u Vintage Industrial Baru


Avalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu