Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Sinoć, nešto iza 19:30 u zagrebačkoj Areni pred 12.000 posjetitelja započeo je Megadance party. Riječ je o jednom od najočekivanijih glazbenih spektakala i obilježavanju 30 godina hrvatske plesne glazbe - CRODANCE scene koja i danas ima što za pokazati i zna okupiti publiku.

Zagrebačka Arena pretvorena je u najveći diskoteku u Hrvatskoj. Središnje postavljena pozornica - plesni podij, svjetlosni efekti, laserski show i vizualni prikazi dodatno su pojačali doživljaj, pretvarajući cijeli prostor u pravu plesnu arenu.

Otvaranje koncerta pripalo je izvođačima koji su tek krenuli u svoje glazbene vode, Albini i grupi Groovetastic, kako bi pripremili publiku za, možemo reći, glavne zvijezde večeri: Alku Vuicu, Coloniu, Denis&Denis, Dreletronica, ET, Ellu, Emiliu, I Bee, Ilana Kabilja, Karmu, Mineu, Mirjanu i Damira (ex. Mandi), Sandija, Simpliciu, Šajetu, Vatrogasce, Vlatku Pokos i Sennu M.

md

Svaki izvođač je imao po 10 -15 minuta u kojem su izvodili svoje najpoznatije pjesme. Dvoranom su se tako redali hitovi poput: „Tik-Tok“, „Prekasno za nas“, „Kad nema ljubavi“, „Beba“ , „Indijanac“, „Iza ponoći“, „Povedi me“, „U tvojim mislima“, „Kad srce kaže da“, „Laži me“, „Otkad te nema“, „Prazan stan“, „Metak (Kad će taj petak)“, „Nisi me bio vrijedan ti“, „Tek je 12 sati“, „Program tvog kompjutera“, „Vrapci i komarci“, „Šumica“,…i mnogi mnogi drugi.

U pauzama između izvođača uz posebne video prezentacije naslovnica Večernjeg lista te poznatim hitovima koje i danas volimo prisjetili smo se onih koji nisu više s nama - Kasandre, Dine Dvornika, Čubija, Olivera, Massima, Jasmina Stavrosa i Jurice Popovića.

20240209 20240209 DSC 5669 result

Svaki izlazak izvođača na pozornicu popraćen je velikim pljeskom, zvižduci odobravanja i povicima uz obavezno zborno pjevanje najpoznatijih refrena izvođača s publikom.

Kako je vrijeme odmicalo, atmosfera je bila samo više nabijena pozitivnom energijom i iščekivanjem tko je slijedeći, a kako su sati prolazili, zadovoljstvo je samo raslo.

20240210 20240210 DSC 6086 result

Megadance Party nije bio samo običan koncert - bio je to pravi petosatni glazbeni spektakl koji je ujedinio ljubitelje glazbe različitih generacija i ukusa. Kako one generacije koje su u 90-im slušali i pratili dance glazbu, do mlađih generacija koje danas u klubovima slušaju i zabavljaju se uz istu.

Megadance u Areni bio je pun pogodak jer je pokazao da hitovi iz 90-ih nikad neće dosaditi! Bilo bi šteta da se s ovim spektaklom ne napune i druge arene i veće dvorane u Hrvatskoj.

IzvještajiThe Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski


Rock propovijed: Goran Bare i Majke u Vintage Industrial Baru


Matijine vile igrom osvojile Tvornicu


Flaner i Colostrum razbudili Klub kulture


Hali Gali tulum u AKC Attack!


Održan je 3. Superval u Vintage Industrial Baru


Avalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu