Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Jučer je u drugom po redu rasprodanom koncertu u dvorani Vatroslav Lisinski održan spektakularni show “Symphonica on the Rock“. veličanstveni koncert u kojoj su najveći svjetski hitovi rock glazbe oživljeni u kombinaciji fenomenalnih pjevača, simfonijskog orkestra i energičnog benda. Jedinstveni performans u kojem se rock spaja sa simfonijom, klasika sa modernim jučer je digao Lisinski na noge.

Pink Floyd, Scorpions, Deep Purple, Led Zeppelin, Guns & Roses, Rolling Stones, Queen, The Beatles vratili su nas u dobre stare dane rock`n`rolla. Dvoje fenomenalnih vokalnih solista bili su popraćeni odličnim bendom i u pojedinim pjesmama solo violinom i električnim violončelom. Svi zajedno, u pratnji simfonijskog orkestra, u dvorani su stvorili nabijenu atmosferu, uključili publiku u pjesme, poticali nas da plešemo, plješćemo u ritmu i pjevamo zajedno sa njima. Sve zajedno popraćeno laserima i projekcijama na LED zidovima koji su obogatili cijeli dojam.

sor

Proživjeli smo opet stare klasike poput „Wind of change“, „Smoke on the water“, „Nothing else matters“, a kada su započeli taktovi „Sweet child of mine“ kao da je sam Axe Rose došao na stage u pratnji fenomenalnog Slash-a. Pjevač i gitarista obučeni u prepoznatljiv outfit poznatih rokera oduševili su publiku izgledom jednako kao i izvedbom. Nakon toga je slijedila „Don`t cry“, od istog dvojca.

Poslije „Rag doll“ i „Satisfaction“ na red je došao AC/DC i tada je na binu dotrčao Brian Johnson i gitarista Angus Young. Naravno, opet „kostimirani“ muzičari su otpjevali „Thunderstruck“, „You shook“ i „Back in black“. Ako neko u publici tada još nije bio na nogama zasigurno se ustao kad su pjevač i gitarista krenuli u publiku i pjevajući se slikali i pozdravljali sa publikom. Pravi show.

RA303995

Zatim se na binu vraćaju pjevači koji su vodili cijeli show te slijede neizostavni, meni osobno najdraži, Queenovci sa „Show must go on/We will rock you/One vision“ i naravno „We are the champions“.

Nakon posljednje najavljene pjesme „The final countdown“ svi izvođači dolaze na stage i zajedno pjevaju „Knocking on heaven`s door“ u verziji Guns & Roses.

Kombinacijom simfonije i rocka, klasike i modernog, sa rock klasicima poznatim, starijim te sasvim novim generacijama napravljen je odličan show koji u svakom slučaju itekako vrijedi pogledati i poslušati. Dva sata je proletilo u trenu te se nadam da će „Symphonica on the rock“ opet gostovati u Zagrebu, po mogućnosti u nekoj dvorani koja ima bolje ozvučenje za takav tip koncerta.

Setlista:

1. Black night + intro show
2. Rock the night
3. Wind of change
4. Paranoid
5. Smoke on the water
6. Confortable numb
7. Whola lotta love/Drum solo/Immigrant song
8. Noting else matter
9. Sweet child of mine
10. Don`t cry
11. Paradise city/Live and let die
12. Rag doll
13. Satisfaction
14. Tunderstruck/You shook/Back in black
15. Stairway to heaven
16. The show must go on/We will rock you/One vision
17. We are the champions
18. Hey Jude
19. The final countdown
20. Knocking on heaven`s doorIzvještajiGlenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu